Politehnica Timișoara are de astăzi încă o noutate în lot. Alb-violeții au obținut împrumutul mijlocașului ofensiv Vasile Mihai, de la prim-divizionara FC Voluntari. În prima parte a actualului sezon a evoluat tot în Liga a II-a, la CS Afumați, pentru care a înscris un gol, chiar împotriva UTA-ei.

Vasile Fernando Mihai s-a născut la 29 noiembrie 1995 la Tecuci (jud. Galați). Cea mai mare parte a junioratului și-a petrecut-o la Viitorul Constanța, alături de care a câștigat două titluri naționale, în 2012 și 2013. Din 2013, aparține de FC Voluntari, alături de care a promovat în primul eșalon, la finalul sezonului 2014/2015. A bifat trei jocuri în elită pentru gruparea ilfoveană, primul fiind la 18 septembrie 2015, într-un 0-0 cu ACS Poli. În eșalonul de elită, a și marcat un gol, chiar la ultima sa apariție, în victoria pe care FC Voluntari a reușit-o în deplasare cu ASA Târgu Mureș, scor 2-0, la 24 mai 2017.

În turul ediției trecute de campionat, Vasile Mihai a evoluat sub formă de împrumut la Unirea Tărlungeni, formație care s-a retras însă din competiție în pauza de iarnă. Până atunci, bifase 15 prezențe și 5 goluri pentru formația mutată în Ilfov din zona Brașovului. În vara anului trecut, fotbalistul originar din Tecuci a fost împrumutat din nou în „B”, la CS Afumați, pentru care a evoluat de zece ori în actuala stagiune și a marcat un gol, în victoria galben-albaștrilor cu 2-0 în fața UTA-ei, în etapa a 7-a.

Meciul dintre ASU Politehnica Timisoara si Unirea Tarlungeni, din cadrul etapei a 15-a, de pe stadionul Stiinta din Timisoara, sambata 5 noiembrie 2016 SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

Pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, Vasile Mihai e cotat la 50.000 de euro, atingând maximum în iarna lui 2016, în momentul despărțirii de Unirea Tărlungeni, 125.000 de euro. Acesta poate evolua ca mijlocaș stânga, dar și în zonă centrală, în spatele vârfurilor.

Vasile Mihai s-a antrenat astăzi deja sub comanda lui Bogdan Andone, iar FC Voluntari și-a dat acordul pentru un împrumut al acestuia până la finalul sezonului.

Odată cu  Vasile Mihai, numărul noutăților din lotul Politehnicii ajunge la patru. Vă amintim, timișorenii i-au transferat în această iarnă pe Cristian Scutaru, Marvin Schieb și Olivier Lusamba.