S-au aniversat, astăzi, 98 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timişoara, constituită statutar la 4 decembrie 1921.

În cadrul unei conferințe găzduită de Sala Polivalentă din Biblioteca UPT, s-au punctat momente importante din istoria sportului politehnist, dar au fost dezbătute și probleme de actualitate și proiecte de viitor. Au fost prezenți oameni din conducerea UPT și a entităților sportive ale universității, dar și antrenori și sportivi.

Druckeria a prezentat un nou model de tricou al echipei de fotbal, cu sigla centenară a UPT, iar fostul celebru internațional Ion Timofte a fost numit consilierul pe probleme de fotbal al rectorului Politehnicii.

A fost prezentat trofeul Cupei României la scrimă, cucerit săptămâna trecută de către CSU Politehnica, club polisportiv revenit recent în subordinea Universității Politehnica. S-au lansat o carte despre sportivii care au reprezentat Politehnica la Jocurile Olimpice, ”Olimpicii noștri”, scrisă de Mihaela Popescu, și un album foto dedicat centrului juvenil al fotbalului polist, cu fotografiile tuturor copiilor și juniorilor legitimați acum în alb-violet! A fost abordată și problema bazelor sportive ale UPT.

De-a lungul celor aproape 100 de ani existență, sportul va juca permanent un rol important la Universitatea Politehnica. Atât sportul de performanță, cât și cel de masă. Educația fizică a fost mereu materie obligatorie la Politehnică.