Progresul Spartac București s-a înființat în 2014, revendicând (dar fără a deține palmaresul), ca și alte grupări, tradiția Progresului București.

Aceasta din urmă a existat între 1944-2009, cu sediul în cartierul Cotroceni, a fost supranumită echipa ”bancarilor” și a avut mai multe denumiri, printre care să o remarcăm pe cea de FC Național. A câștigat Cupa României în 1960. În primul eșalon, poziția cea mai bună a fost locul 2. A participat în cupele europene și a dat jucători naționalei României. A fost unul dintre cele mai importante cluburi postbelice din Capitală.

Progresul Spartac 1944 (numele complet al grupării actuale) conține două foste denumiri și anul înființării echipei ”originale”. În vara acestui an a promovat în premieră în Liga a II-a. Președinte și antrenor al clubului este Andrei Erimia. Progresul Spartac susține meciurile de acasă la Buftea, pe teren sintetic. În 2018 a avut loc un amical, Politehnica Timișoara – Progresul Spartac 0-0, prilejuit de aniversarea a 60 de ani de la primul trofeu cucerit de Știința Timișoara, Cupa României din 1958, într-o finală cu Progresul ”original”.