Ne bucurăm să anunţăm că Andrei Sîntean este noul component al Politehnicii Timişoara. Atacantul bănăţean în vârstă de 22 de ani a semnat cu clubul nostru până la finele actualului sezon cu opţiune de prelungire a înţelegerii pe încă doi ani.

Andrei Sîntean s-a născut pe 16 iunie 1999, la Sânnicolau Mare. A efectuat junioratul la ACF Băban Marcel Jimbolia, FC Timişoara şi ACS Poli. A debutat la seniori la o vârstă fragedă pentru Murani în Liga 4 iar la 17 ani bifa primele minute în Liga I pentru ACS Poli. În 2017 a devenit jucătorul Slaviei Praga şi a evoluat apoi pentru divizionara secundă cehă Viktoria Zizkov. A mai jucat de asemenea în elita fotbalului românesc pentru Sepsi OSK şi FC Hermannstadt. Pentru cea din urmă a înregistrat patru goluri şi două assist-uri în 14 partide disputate în prima parte a sezonului 2021-22 (Liga 2 şi Cupa României), la care se adaugă un gol în două jocuri de Liga 3 pentru echipa secundă a sibienilor. Andrei a fost convocat de-a lungul carierei la toate selecţionatele juvenile ale României, precum și la naționala de tineret. Mai mult, anul trecut a jucat pentru selecționata olimpică, fiind pe teren în toate cele trei jocuri ale „tricolorilor” U23 în Japonia.

„Sunt foarte bucuros să fiu aici. Pot să spun că m-am întors acasă şi sper să facem în campionatul acesta lucruri cât mai bune. Vreau ca cele nouă meciuri, câte mai sunt, dacă se poate să le câştigăm pe toate! Eu îmi doresc în primul rând să fiu sănătos iar după aceea vor veni şi reuşitele. Am venit aici să ajut echipa cât de mult pot, să mă pun în slujba Politehnicii şi cu siguranţă va fi bine la final!”, Andrei Sîntean

Bine ai venit acasă, Andrei!