Gabriel Plumbuitu s-a alăturat Politehnicii Timişoara sub formă de împrumut până la finele actualei stagiuni, cu posibilitatea de prelungire a înţelegerii. În prima parte a sezonului acesta a evoluat la Metaloglobus Bucureşti, tot sub formă de împrumut de la Gaz Metan Mediaş.

Gabriel Valentin Plumbuitu s-a născut pe 14 februarie 2004, la Bucureşti. A crescut la Daco-Getica Bucureşti, formaţie pentru care a debutat cu gol în Liga 2 la vârsta de 15 ani, într-un 5-2 cu Dacia Unirea Brăila! În anul 2020 a fost transferat de Gaz Metan Mediaş, unde a devenit primul jucător născut în anul 2004 care a debutat în Liga I. În prima parte a sezonului 2021-22 a înregistrat şase apariţii pentru Metaloglobus Bucureşti. A fost căpitanul naţionalei U16, pentru care a marcat un gol în opt selecţii, şi este un jucător polivalent. Gabriel poate fi folosit atât pe poziţia de fundaş dreapta, cât şi pe alte posturi din zona mediană a terenului.

„Mă bucur foarte mult că sunt jucătorul lui Poli, un club de tradiție, o echipă bună, cu jucători de valoare şi cu experienţă. Sper ca şi eu să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să pot ajuta echipa să îşi îndeplinească obiectivele”, Gabriel Plumbuitu

Bun venit în Banat, Gabriel!