În ciuda remizei albe cu FC Braşov, în jocul de pe teren propriu din runda a III-a a Ligii 2, Bogdan Andone, antrenorul Politehnicii Timişoara, a remarcat aspectele pozitive din jocul elevilor săi.

„Cred că până la urmă a fost un rezultat echitabil, ţinând cont că au avut şi ei două bare, dar per ansamblu, ca atitudine, intensitate, echipa a făcut un joc foarte bun, consistent. Ne-am creat foarte multe situaţii. Ocazii mari, poate au fost trei-patru, dar foarte multe situaţii pe care din păcate nu am reuşit să le fructificăm sau să luăm decizia bună la pasul final sau la finalizare. Dar vreau să-i felicit pe băieţi. Au avut atitudine, au avut determinare, chiar nu am ce să le reproşez. Ne-am creat situaţii, am alergat, am muncit foarte mult în acest meci şi până la urmă sunt mulţumit. Pentru că în ciuda unui egal fără să marcăm gol, lumea a plecat destul de mulţumită de la stadion”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Întrebat de faptul că echipa nu a putut marcat în superioritate numerică, tehnicianul alb-violeţilor a precizat: „Nu vreau să fac un caz din asta şi nici nu cred că e momentul. Ştim vechile discuţii, căutăm atacant, încă nu l-am găsit. E foarte greu să găseşti atacant de calitate, atacanţii de valoare cer bani mulţi şi îţi fac diferenţa într-adevăr, îi şi merită, mă raportez la Budescu, Alibec, la Astra, când aveam situaţie de finalizare, două sau trei, marcam un gol sau două apoi jocul era mult mai simplu de gestionat şi echipa avea mult mai multă încredere. Tocmai de aceea trebuie să muncim cu jucătorii pe care-i avem, mai mult pe faza ofensivă, mai mult în zona de finalizare, ca să prindă încredere, curaj în execuţiile lor şi cu siguranţă vor veni şi golurile”.

„Timişoara nu e o echipă oarecare, e o echipă de tradiţie, cu oameni cunoscători de fotbal care vin la stadion. Sunt pretenţii mari din partea mea, sunt pretenţii mari din partea suporterilor, din partea spectatorilor care vin la teren, din partea sponsorilor, toată lumea îşi doreşte să câştigăm, să fim cât mai sus în clasament. Tocmai de aceea e benefică această presiune care există, pentru că dacă nu poţi să rezişti la presiune ca jucător e clar că nu poţi progresa şi mă bucur că băieţii, cu toată presiunea care a fost şi după ultimul rezultat, au avut atitudinea care a fost necesară pentru un joc de intensitatea celui de azi”, a concluzionat Andone legat de tensiunea de pe marginea terenului, dar şi de pe gazon.

Despre transferul lui Adrian Ţangulea, debutul puştiului Denis Boariu (16 ani), precum şi jocul solid în defensivă al altui junior – Dan Pureca (17 ani) – Andone a tras următoarele concluzii: „Îl ştiu de când era junior (n.r. Ţangulea), e un jucător cu calitate şi astăzi a intrat foarte bine. Cred că e un jucător care ne poate ajuta. Repet, suferim la capitolul atacanţi şi jucători de atac care să facă diferenţa, e bine că a revenit şi Benzar. E bine că nu s-a reaccidentat în scurtul timp… practic l-am ţinut pe bancă, din păcate a fost cazul să-l introduc. Mă bucur mult că a reuşit să debuteze Denis Boariu, un jucător foarte tânăr – 16 ani – a intrat cu personalitate, calitate, a şi finalizat acţiune. Bravo lui! Aceştia sunt copiii, viitorul. Pureca a făcut un meci senzaţional din punctul meu de vedere, pe o poziţie nouă pentru el într-un meci oficial. Aşa că am mare încredere în copiii care vin din spate, ei vor fi viitorul echipei”.