Politehnica Timişoara a ajuns astăzi la un acord cu jucătorii Aleksandar Tsvetkov şi Karlo Plantak. Ambii mijlocaşi au semnat înţelegeri valabile pe câte un an, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune.

Aleksandar Aleksandrov Tsvetkov s-a născut pe 31 august 1990, la Plevna (Bulgaria). Mijlocaş defensiv de meserie, internaţionalul bulgar poate evolua şi pe postul de fundaş central. A efectuat junioratul la Spartak Plevna şi Litex Lovech. Pentru cea din urmă a debutat la seniori. Cu Litex a câştigat în două rânduri campionatul (2009-10, 2010-11) şi o dată Supercupa Bulgariei (2010-11). Pentru aceeaşi formaţie a jucat de opt ori în eurocupe (inclusiv în preliminariile Champions League). A mai evoluat în ţara natală pentru Cherno More şi Beroe Stara Zagora.

Are în total 268 de apariţii în elita bulgară, unde a înscris de opt ori şi a înregistrat totodată 17 assist-uri. Sezonul trecut l-a început la Beroe, unde a avut un gol marcat şi un assist în 18 partide. Din ianuarie a sosit în România la Academica Clinceni, înregistrând 15 partide în Liga I pentru ilfoveni în stagiunea de primăvară.

Tsvetkov a fost internaţional U21 şi are totodată 11 selecţii şi un gol marcat pentru prima reprezentativă a Bulgariei, în tricoul căreia a evoluat în UEFA Nations League şi preliminariile EURO 2020.

Dobre doshal!

Bun venit în Banat, Aleksandar!

Karlo Plantak s-a născut pe 11 noiembrie 1997, la Zagreb. Postul său de bază este cel de mijlocaş la închidere, însă poate evolua şi mai avansat în linia mediană. A efectuat junioratul la Dinamo Zagreb (campion naţional U19 al Croaţiei) şi şi-a început cariera seniorală în eşalonul secund croat la echipa a doua a clubului din capitală. În ţara natală a evoluat în elită pentru NK Slaven Belupo (Koprivnica) şi în 2.HNL pentru NK Kustošija Zagreb. În Slovenia a jucat pentru NK Cejle (campion în ediţia 2019-20) şi NK Aluminij Kidričevo. În prima parte a stagiunii trecute a jucat în nouă partide pentru Kustošija (2.HNL) iar în sezonul de primăvară a înregistrat 10 apariţii pentru Aluminij în eşalonul secund sloven. Pentru Dinamo Zagreb a evoluat în UEFA Youth League şi a fost selecţionat la reprezentativele de juniori ale Croaţiei (de la Under 16 până la U19 inclusiv).

Dobrodošao, Karlo!

Bine ai venit la Timişoara, Karlo!