În perioada 7-18 iulie Politehnica Timişoara va efectua cantonamentul de vară în oraşul Slovenj Gradec (Slovenia). Pe parcursul acestui stagiu de pregătire echipa noastră va disputa patru jocuri amicale.

Alb-violeţii vor fi cazaţi, în cele mai bune condiţii, la Hotel Kope, din Slovenj Gradec. Echipa noastră va beneficia de facilităţile Complexului Sportiv „Vinko Cajnko” din localitate, care cuprinde printre altele un teren de mari dimensiuni cu gazon natural, teren sintetic, pistă de atletism, sală de fitness, sală de conferinţe, etc. În zilele în care nu sunt programate meciuri vor fi efectuate câte două antrenamente.

Programul partidelor din Slovenia:

10 iulie (ora urmează să fie stabilită) – NK Tabor Sežana (L1 Slovenia)

14 iulie, ora 12.00 – NK Brinje Grosuplje (L2 Slovenia)

17 iulie, ora 11.00 – NK Fužinar Ravne (L2 Slovenia)

17 iulie, 18.00 – NK Triglav Kranj (L2 Slovenia)

*este trecută ora României

Despre adversari…

NK Tabor Sežana (club înfiinţat în anul 1923), s-a clasat pe locul 9 în sezonul trecut al primei ligi slovene şi a rămas în elită prin câştigarea barajului cu Triglav Kranj.

NK Brinje Grosuplje a câştigat seria vestică a SNL III (Liga 3 slovenă) în sezonul 2021-22 şi e nou promovată în eşalonul secund.

NK Fužinar (înfiinţat în 1937) s-a clasat pe locul 11 în SNL II (Liga 2 slovenă) în ediţia trecută de campionat.

NK Triglav Kranj (club înfiinţat iniţial în 1920, reînfiinţat în 1997, a câştigat de două ori Campionatul Republican Sloven 1950 şi 1951) s-a clasat pe locul 2 în SNL II şi a ratat promovarea după o „dublă” de baraj cu Tabor Sezana.

Despre Slovenj Gradec…

Oraşul din nordul Sloveniei are 7.249 de locuitori şi se află în regiunea istorică Styria iar din anul 2005 a fost inclus în Carinthia (regiunea statistică). Se află în valea râului Mislinja, la est de munţii Karawanks, care fac parte din lanţul alpin. Slovenj Gradec e poziţionat la 45 kilometri vest faţă de Maribor, respectiv 65 kilometri nord-est de Ljubljana (capitala ţării). Temperatura medie în timpul verii este de 19,6 grade Celsius.

În anul 2020 a fost desemnat cel mai frumos oraş al Sloveniei.