Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara s-a impus cu 2-1 în scurta deplasare de pe „Electrica”, noua „casă” a concitadinei ACS Poli, după ce a fost condusă la pauză. Antrenorul învingătorilor, Cosmin Petruescu, și-a felicitat elevii pentru efortul depus astăzi, la Pădurea Verde, și le-a mulțumit suporterilor, care au fost și de această dată în număr mare alături de echipă.

„Consider că este o victorie meritată, muncită, obținută așa cum am anticipat, foarte greu. Știam că întâlnim o echipă care, timp de 60-70 de minute, poate pune probleme oricărui adversar. Am spus și înaintea partidei că e important cum vom gestiona acest joc pe toată durata lui. Mă bucur că băieții au înțeles exact mesajul pe care l-am transmis. Am avut, într-adevăr, în prima repriză anumite probleme pe faza de construcție, probabil prin prisma supramotivării și a emoțiilor, majoritatea băieților nefiind obișnuiți cu astfel de derby-uri, de meciuri jucate cu miză, care presupun un consum mental destul de mare. Dar, cu toate acestea, cred că am controlat jocul cap-coadă. Din păcate, am făcut o greșeală nepermisă la o fază fixă, la un corner, în urma căruia am fost conduși. Știam că întâlnim o echipă redutabilă la astfel de momente, au o talie mult peste noi și era foarte important să nu le dăm posibilitatea de a avea astfel de faze. Dar, una peste alta, mă bucur că și cei ce au intrat pe parcurs s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Schimbările pe care le-am făcut erau premeditate din timpul săptămânii, pentru a nu fi puși în situația din meciul cu Ripensia, când am dorit să forțăm mai mult atacul dar nu am mai avut cu cine. Încă o dată, felicitări tuturor pentru modul în care s-au antrenat, pentru victorie și, nu în ultimul rând, felicitări suporterilor, care au fost admirabili din nou!”, au fost primele concluzii ale lui Cosmin Petruescu.

În ciuda rezultatului înregistrat la pauză, „Conferențiarul” consideră că echipa sa a avut momente bune și în prima repriză: „Nu cred că putem spune că am fost morți la pauză, poate doar din punctul de vedere al rezultatului. Ca joc, cred că și în prima repriză am avut câteva situații bune de a marca, din păcate nefructificate. Una peste alta, cred că am dominat, atât la posesie, cât și la numărul și claritatea ocaziilor de gol”.

Antrenorul polist nu a dorit să critice vreo decizie a brigăzii de arbitri, chiar dacă golul gazdelor a fost validat la semnalizarea tușierului Alina Mihoc.

„Nu am comentat și nu voi comenta niciodată arbitrajul. În ceea ce privește golul lui ACS Poli, din unghiul în care am stat eu nu mă pot pronunța dacă a fost sau n-a fost. Cu siguranță, brigada de arbitri s-a ridicat la nivelul jocului și cred că a avut o prestație foarte bună. Nu cred că vreuna dintre echipe poate afirma că a influențat în vreun fel rezultatul. Felicitări și brigăzii de arbitri, pentru modul în care s-au achitat de sarcini la acest joc, pentru că nu le-a fost nici lor ușor”, a spus Petruescu.

Suporterii au umplut jumătate din tribuna de beton dinspre ștrandul UMT, unde au creat o atmosferă incandescentă pe tot parcursul jocului.

„Suporterii, din punctul meu de vedere, au câștigat în toate etapele de până acum. Noi am fost cei care nu am reușit să facem acest lucru. Dar în cele 13 etape disputate până acum, suporterii au fost victorioși, indiferent dacă am jucat acasă sau în deplasare. Sperăm să ținem și noi pasul cu ei la numărul de victorii”, a subliniat Cosmin Petruescu.

Pentru Politehnica urmează mult așteptatul derby cu UTA, însă „Conferențiarul” îndeamnă la un moment de respiro, cel puțin pentru elevii săi, care merită să savureze victoria de astăzi: „Lăsați-ne să ne bucurăm pentru victoria de astăzi. Cu siguranță, de mâine vom avea timp să ne gândim și la meciul cu UTA și mă refer în primul rând la băieți. Noi, cei din staff-ul tehnic, ne vom aduna cu siguranță informații începând cu această după-amiază, pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor suporterilor noștri în partida următoare”.