Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara se pregătește de o nouă deplasare, de această dată una mult mai scurtă, până aproape de Gara Mică a orașului. „Studenții” se duelează cu concitadina ACS Poli, mâine, la ora 11.00, pe arena „Electrica”, într-un derby inedit prin prisma denumirilor celor două echipe și deschis oricărui rezultat, în viziunea antrenorului Cosmin Petruescu.

„Va fi un joc între două echipe cu același nume, o situație inedită. Sunt două echipe din același oraș, în care poziția din clasament și valoarea loturilor cu siguranță nu mai contează. E clar că ambele echipe vor fi extrem de motivate. Despre adversar știm că are un nucleu de jucători tineri, care au retrogradat din Liga I, iar în jurul lor, alături de doi-trei jucători cu experiență, încearcă să construiască o nouă echipă. Din ce am citit în declarațiile lor, își doresc să revină pe prima scenă fotbalistică a țării. Eu un meci înaintea căruia niciuna dintre echipe nu se uită cu plăcere peste clasament. Chiar dacă e vorba despre o ierarhie intermediară, din punctul meu de vedere, pozițiile ocupate de cele două echipe înaintea acestui meci nu pot mulțumi niciuna dintre tabere și nu sunt conforme cu realitatea din teren”, a spus Cosmin Petruescu.

Antrenorul Politehnicii a vorbit despre atuurile adversarului de mâine: „Știm despre ACS Poli că practică un joc bărbătesc, caută contactul fizic. E o echipă cu o talie foarte bună și e foarte periculoasă la fazele fixe. Am avut posibilitatea să îi urmăresc în mai multe jocuri și cunosc punctele lor forte. Consider că poziția lor din clasament e cauzată de problemele interne și administrative cu care s-au confruntat și nu din cauza lotului de jucători. Consider că lotul e destul de bun, dar chiar dacă o mare parte e formată din tineri, cei mai mulți au avut prezențe constante la nivelul Ligii I, de multe ori cu rezultate notabile. Să nu uităm că, acum doi ani, s-au salvat de la retrogradare de la -14 puncte. Locul din clasament nu ne dă câștig de cauză înaintea acestei partide, pe care o văd deschisă oricărui rezultat. Sperăm să fim mai inspirați în fața porții și să nu mai repetăm greșelile pe care le-am făcut în jocul cu Ripensia. Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, am observat în primul rând o dorință de revanșă a jucătorilor față de suporterii care au venit în număr mare la ultimul joc. Ne pare rău că nu au plecat acasă cu satisfacția unui rezultat pe care și l-au dorit”.

Mai mult decât atât, „Conferențiarul” a subliniat faptul că ACS Poli e capabilă să pună probleme oricărui adversar, cel puțin în prima oră a fiecărui joc.

„Am urmărit multe jocuri ale lor și, timp de 60-70 de minute, au jucat de la egal la egal cu absolut toate echipele. Chiar dacă au primit destule goluri, acestea au venit pe final de joc, iar mare parte dintre ele au venit atunci când ei nu mai aveau absolut nimic de pierdut și au jucat un fel de «totul sau nimic», adică ori 0-2, ori 1-1! Să nu uităm că și în ultimul lor meci, cel de la Energeticianul, timp de 75 de minute a fost 0-0. Ba mai mult, au avut și un om eliminat la începutul reprizei a doua. Meciul precedent, contra Chindiei, au condus la pauză și au fost învinși pe final. E o echipă care timp de 60-70 de minute joacă constant bine, pune probleme oricărui adversar. Trebuie să fim atenți cum gestionăm jocul pe toată durata lui”, a mai spus Petruescu.

Meciul va avea loc pe stadionul „Electrica”, acolo unde ACS Poli își desfășoară jocurile de pe teren propriu de câteva săptămâni.

„Pe noi ne-ar fi avantajat mai mult un joc disputat pe «Dan Păltinișanu», prin prisma faptului că suntem mai familiarizați cu stadionul, cu terenul. Din acest punct de vedere, puteam considera că jucăm, de fapt, acasă. Dar a fost decizia dânșilor de a se muta pe «Electrica», era normal să o respectăm, ei știu cel mai bine, din punct de vedere administrativ, cum pot gestiona situațiile care se întâmplă”, a mai spus tehnicianul Politehnicii.

Deși nu a nominalizat jucătorii care s-au confruntat cu probleme medicale în această săptămână, Cosmin Petruescu speră să aibă la dispoziție cât mai mulți dintre componenții lotului la ora jocului cu ACS Poli.

„Vom încerca să punem în teren cel mai competitiv «11» cu putință. Chiar dacă unii jucători care au avut accidentări se antrenează normal cu echipa, e clar că din punctul de vedere al parametrilor fizici nu sunt la cei optimi. E bine însă că avem de unde să alegem”, a conchis Cosmin Petruescu.