Începutul anului aduce o noutate şi în staff-ul tehnic al Politehnicii. Antrenor în cadrul academiei noastre de copii şi juniori, Cristian Gălan va activa din această iarnă şi în cadrul primei echipe, din postura de „secund” al „principalului” Dan Alexa.

Cristi Gălan e un nume foarte apreciat de suporterii alb-violeţi, în primul rând prin prisma activităţii sale din iarbă. Fundaş central de meserie, acesta şi-a adus o contribuţie foarte importantă la ascensiunea „Băieţilor în ghete” din Liga a V-a până în eşalonul secund. A făcut-o din postura de căpitan al Politehnicii, în tricoul căreia a demonstrat un devotament exemplar.

În această pauză competiţională, cel care a purtat pe tricou numărul 21, a fost solicitat de un alt fost căpitan alb-violet, alăturându-se astfel în staff-ul antrenorului principal Dan Alexa din postura de antrenor secund. „Dacă vă uitaţi la scrisoarea trimisă suporterilor, la despărţirea din postura de jucător, titlul e pus exact aşa: «Ne vom reîntâlni și vom continua să luptăm împreună!». Chiar mă gândeam la asta, că vom lupta împreună din nou, acesta era scopul meu… Cu atât mai mult sunt bucuros că ţelul e lupta pentru promovare. Ar fi ceva extraordinar să promovăm şi să fim la vară în Liga I! Rămâne să vedem cum mă descurc din postura asta, sper să mă descurc la fel de eficient cum m-am descurcat din postura de jucător”, a declarat Cristi Gălan despre revenirea la prima echipă sub noua formă.

Scrisoarea specială a fostului căpitan al Politehnicii, publicată la momentul despărţirii din postura de fotbalist poate fi citită AICI.

Cristian Ion Gălan s-a născut pe 17 septembrie 1989, la Hunedoara. A crescut la Corvinul Hunedoara şi FC Politehnica Timişoara şi a evoluat de-a lungul carierei la FC Politehnica II, FCM Reşiţa, Corvinul 2005, Viitorul Sânandrei, Fortuna Covaci, Flacăra Făget, Timişul Şag, CSC Dumbrăviţa şi Phoenix Buziaş. Din ianuarie 2013 şi până în vara lui 2017 a fost component de bază al echipei noastre. Ultimii ani şi i-a dedicat mai mult antrenoratului. Din această postură a pus bazele activităţii generaţiilor de copii născuţi în anii 2006 şi 2007 în cadrul clubului nostru, fiind în continuare antrenorul principal al primeia. În prezent este deţinător al licenţei UEFA B de antrenor.