Politehnica se reîntâlneşte mâine cu U Craiova 1948, liderul la zi al Ligii 2. De această dată jocul va conta pentru 16-imile Cupei României şi se dispută în manşă unică, în fief-ul oltenilor. Alb-violeţii au pregătit acest meci la Bucureşti, antrenându-se pe arena din Regie, după remiza din campionat înregistrată la Bacău.

„Mergem clar cu gândul de a ne califica. Din păcate avem ceva probleme de lot, sunt jucători care resimt cele două jocuri grele, cu intensitate, la Bacău am jucat şi mai mult de 30 de minute în zece oameni. Vom face şi anumite schimbări. Dar mergem să ne calificăm, jucăm pe Oblemenco, jucăm împotriva unei echipe foarte bune, prima poziţie în Liga 2, o poziţie meritată, o echipă care a avut o anumită constanţă. Pentru ei e un meci de sărbătoare şi mergem să ne ridicăm la nivelul jocului şi sperăm să ne calificăm”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

Din echipa alb-violetă va lipsi sigur Mircea Axente (suspendat), în schimb, va reveni Ionuţ Coadă, care a fost suspendat un joc pentru cumul de cartonaşe galbene. „…mai am 24 de ore până la ora jocului şi vom vedea exact cine e apt şi cine nu. Dar sigur vor fi ceva schimbări”, a subliniat Dan Alexa.

Alb-albaştrii au anunţat că au înregistrat şase cazuri pozitive la ultima testare Covid, patru persoane afectate fiind din staff-ul echipei. Întrebat dacă acest lucru va înfluenţa disputa de mâine, tehnicianul Politehnicii a răspuns: „Eu cred că nu, Craiova are un lot foarte echilibrat. Au jucători care au evoluat mai puţin şi pot să intre. Iar din staff, am înţeles că David nu are, e antrenorul cu portarii, iar Valentin David a mai fost principal la Pandurii, îl cunosc foarte bine, şi poate să ducă un meci din postura aceasta”.

Meciul de sâmbătă se dispută la trei săptămâni distanţă de la acel 0-0 de pe „Ştiinţa” (Timişoara) dintre cele două grupări „studenţeşti”, meci care a contat pentru etapa a XI-a a Ligii 2. „Mă aştept să fie un meci frumos, pentru că e un meci cu miză pe un stadion foarte frumos al ţării noastre. E şi o sărbătoare pentru cei de la Craiova, care revin acolo unde voiau să revină, pe stadionul Ion Oblemenco, cred că se va juca deschis…”, a mai precizat Dan Alexa.

Partida U Craiova 1948 – Politehnica Timişoara se dispută mâine, 28 noiembrie, de la ora 13.15 (televizat), pe stadionul „Ion Oblemenco”. Întâlnirea din 16-imile de finală ale Cupei României se desfăşoară în manşă unică.