Politehnica Timişoara are de astăzi un nou antrenor principal. Maramureşeanul Dorin Toma a semnat cu clubul nostru pentru un an de zile, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune.

Dorin Toma (44 ani) a pregătit-o până în iarnă pe Minaur Baia Mare, în Liga 3, şi a mai activat la nivelul eşalonului secund cu formaţia maramureşeană în stagiunea 2015-16. Noul nostru antrenor a vorbit astăzi cu reprezentanţii mass-media pentru prima dată din postura de tehnician al Politehnicii.

„Mă bucur să preiau această echipă. Ştiu că vin după Dan Alexa, după un sezon bun, o clasare foarte bună în sezonul trecut… Nu va fi uşor pentru mine, e o presiune pe care mi-o pun singur, datorită şi faptului că au plecat foarte mulţi jucători. Nu dorim să ne grăbim, dorim să luăm lucrurile pas cu pas. Să analizăm foarte bine jucătorii pe care-i vom aduce la Poli. Suntem într-un proces de reorganizare. Încercăm să găsim cele mai bune variante de jucători şi încercăm să-i integrăm într-un timp cât mai scurt şi să facem o echipă competitivă pentru sezonul următor”, a declarat Dorin Toma.

„Nu pot să spun că a fost o convingere uşoară, nici grea. Mi-am dorit şi eu foarte mult să reintru în circuitul Ligii 2. Este un ajutor reciproc, pe care mi l-au oferit dânşii şi eu l-am acceptat. Este o provocare şi pentru mine şi îmi doresc să am un parcurs mai bun decât am avut cu Baia Mare în Liga 2, când am fost la un pas de promovare. Dacă reuşim să aducem şi jucătorii pe care ni-i dorim şi să se plieze exact pe principiile noastre, ne dorim să avem o clasare la fel de bună sau dacă se poate şi mai bună (…) Structura campionatului va fi la fel ca anul trecut, nu se va juca tur/retur, un singur meci, e destul de dificil, depinde şi de noroc la tragerea la sorţi, dar noi trebuie să avem încredere. Eu am şi am încredere în jucătorii pe care-i avem acum la dispoziţie, că putem face o figură frumoasă în sezonul următor”, a mai spus antrenorul principal al Politehnicii. Acesta va colabora cu staff-ul prezent deja în cadrul clubului nostru, urmând să facă echipă, printre alţii, cu antrenorii secunzi Antonio Foale şi Petru Ţurcaş.

„Alegerea lui Dorin Toma nu a fost nici uşoară şi nici simplă. Am avut mai multe runde de discuţii, cu mai mulţi antrenori şi desigur, nu numai cu cei care doreau să vină sau care am crezut noi că răspund exigenţelor pe care trebuie să le aibă acest club, ci şi discuţii cu o serie de oameni din lumea fotbalului, pentru a alege cel mai bun antrenor pentru momentul actual. Spun momentul actual pentru că, într-adevăr, Politehnica Timişoara a încheiat un campionat, chiar un ciclu, cu speranţe neaşteptate la începerea lui, de a promova în prima ligă. Speranţe care puteau fi certitudini şi cu puţină şansă şi mai multă organizare din partea noastră…”, a explicat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

„De şase ani suntem în Liga 2 şi de la an la an rezultatele noastre au fost tot mai bune. Şi plecăm cu gândul şi dorinţa de a avea rezultate foarte bune şi în sezonul 2021-22. Competiţia începe în 31 iulie, din câte se pare competiţia va fi identică şi la fel cu ce s-a întâmplat în 2020-21, fără nicio modificare. Dorin Toma, care e noul nostru antrenor corespunde din toate punctele de vedere profilului pe care noi îl căutam ca şi antrenor la acest moment al clubului nostru”, a spus şi Marius Cociu, managerul sportiv al Politehnicii.

Reunirea Politehnicii Timişoara e programată mâine dimineaţă la arena „Ştiinţa”. Pe parcursul zilelor următoare vom prezenta mai multe informaţii legate de programul şi planurile echipei în presezon.

Dorin Toma (4.03.1977, Șomcuta Mare, Maramureș) a mai pregătit până acum echipele: FC Municipal Baia Mare, Viitorul Ulmeni şi Minaur Baia Mare. A obţinut trei promovări din postura de tehnician. Cu FCM Baia Mare în Liga 2 (2014-15), respectiv Liga 3 (2012-13), şi cu Minaur Baia Mare în Liga 3 (2017-18). În sezonul 2019-20 a participat cu cea din urmă la barajul de promovare în Liga 2, pierdut la lovituri de departajare în faţa celor de la Recea.

În cariera sa de jucător a evoluat pe postul de fundaş central pentru formaţiile: FC Maramureș Baia Mare, Dunărea Giurgiu, AS Baia Sprie, Phoenix Baia Mare, Unirea Dej, CFR Cluj, Gloria Bistrița, FC Maramureș Universitar și ACS FC Municipal Baia Mare. A debutat în prima ligă, unde a adunat 69 de prezenţe şi trei goluri, în jocul CFR Cluj – Poli Timişoara 2-1 (sez. 2004-05). În eurocupe a înregistrat 11 prezenţe şi a marcat două goluri în Cupa UEFA Intertoto, jucând de două ori finala competiţiei, cu CFR Cluj şi Gloria Bistriţa. Alături de prima a fost şi câştigător al Cupei României, în 2009.