Politehnica Timișoara va juca, duminică, în a doua etapă din play-out-ul ligii secunde. Adversar va fi FK Csikszereda Miercurea Ciuc, iar partida se va disputa pe stadionul Știința, de la ora 11.

Meciul va reprezenta redebutul fostului internațional Paul Codrea pe banca Politehnicii. Clubul timișorean a reziliat contractele mijlocașilor ofensivi Daniel Benzar și Luka Stojanovic. Ignea este accidentat, iar Bîrnoi, suspendat.

În clasamentul grupei A, Poli este pe locul 7, ultimul, cu 13 puncte, iar FK Csikszereda se află pe locul 2, cu 29 de puncte.

În ultimul meci al sezonului de toamnă, Poli i-a învins pe harghiteni, 2-1, tot pe stadionul din curtea Facultății de Mecanică.

Declarații de la conferința de presă de azi:

Paul Codrea, antrenorul Politehnica: ”Am acumulat experiență, am fost tot timpul implicat în ultimii trei ani în cadrul clubului. Am ajutat de pe toate pozițiile și la fel fac și acum. Am venit într-un moment complicat, dar pe mine nu mă sperie lucrul acesta, am venit cu atitudine pozitivă și sper să transmit asta și echipei.

Tavi a avut susținerea noastră. A fost lăsat să lucreze cu lotul pe care el a reușit să-l formeze împreună cu vechea conducere. Noi i-am dat suport atât cât am putut. Am venit târziu în perioada de mercato, nu mai era timp de transferuri. L-am adus doar pe Tudor Călin, care s-a dovedit un transfer foarte bun. Și Tavi a lucrat cu lotul lui. Din păcate rezultatele nu l-au ajutat, știm foarte bine că orice antrenor are nevoie de niște rezultate pozitive. Iar decizia de a înceta contractul a fost a lui, nu a fost a noastră.

Strategia mea e să bag pe teren cea mai bună echipă, nu cred că e benefic pentru copii să-i arunci pe toți deodată, vor intra copiii care merită și care sunt cei mai de perspectivă. Cu siguranță voi ajuta să se facă tranziția asta, dar treptat, nu voi putea să joc mâine cu 11 juniori și să riscăm să ne facem de râs. Juniorii care sunt buni și sunt pregătiți, care consider că sunt pregătiți și fac față, vor juca.

Cu siguranță nu sunt resemnat. Cu siguranță mai sper, sper în șansa aia mică, asta am spus și echipei. 1, 2, 5, 10, nu are importanță cât e,important e să o menținem cât mai mult în viață și poate chiar se întâmplă. Acum oamenii sunt sătui de cuvinte, de promisiuni, știm foarte bine unde suntem. Dar eu chiar am convingerea că vom arăta mai bine. Cel puțin am convingerea că vom încerca să jucăm un fotbal atractiv.

Eu sunt curios să văd mai mult echipa mea la lucru, vreau să văd dacă ce am pregătit se va revedea pe teren. Știm că adversarul e valoros, nu are rost să-l mai analizăm, ei au plecat cu alte obiective la drum. Nici ei nu și-au îndeplinit obiectivul, dar pe mine mă interesează echipa mea.

O să lipsească și Alin Ignea și Luka Stojanovic a reziliat contractul. Avem câteva absențe, dar pe teren vom fi 11, pe bancă vom fi șase, așa că cei care vor intra trebuie să arate că merită să joace la Poli.

Benzar a reziliat și el. Pentru că el era accidentat.

Ignea e accidentat, dar revine de săptămâna viitoate, săptămâna asta a încercat să facă, dar a resimțit o durere și o să intre peste o săptămână.

Stojanovic nu era accidentat, a fost dorința lui, am înțeles că are și un copil mic. Voia să stea acasă, a înțeles și el că se schimbă politica clubului. Nu ne-am îndeplinit obiectivul, nu mai avea rost să continuăm, mai ales că era contract până în vară… Credem în el (n.r. obiectiv), dar vrem să facem și schimbul de generații. Să ne îndeplinim obiectivul cu jucătorii noștri, Luka avea și un salariu destul de mare pentru lotul nostru și am făcut și noi economie și el e mulțumit, a primit banii la zi.

Avem 22 de jucători, atâția au fost azi la antrenament. Anul viitor vom merge probabil pe Academie, toată lumea vorbea de academie, dar văd că foarte puțini au jucat. Ne dorim să joace mai mulți din Academie și ăsta e planul.

Gologan are o situație incertă. A venit și a cerut o discuție, a zis că are o perioadă grea și a primit un repaus.

Huminic e din ce în ce mai bine, probabil că el din vară va fi apt. Acum face antrenamente, dar încă separat”

Marian Târșa, jucător Politehnica: ”Din păcate pentru mine e primul meci oficial titular și îmi doresc să ne bucurăm de fotbal în primul rând. Într-adevăr situația acum este destul de dificilă. Nici eu nu mi-am pierdut speranța că putem scoate rezultate bune în ultimele meciuri. Eu îmi doresc să facem o figură frumoasă, să arătăm suporterilor că nu suntem echipa aia din clasament. Să ne bucurăm de fotbal și să arătăm asta pe teren. Până la urmă asta contează cel mai mult.

Trebuie să arăt pe teren că merit și să ajut echipa, asta e cel mai important.

(n.r. – despre noul antrenor) Sfaturi personale, nu am apucat să vorbim, atâta timp cât vine pe teren și ne arată anumite lucruri care se întâmplă și în joc, cred că e suficient, mai ales că e lângă el și un super fotbalist al României, domnul Rotariu. Lucrurile se arată pe teren. Ce facem la antrenament ajunge.

Având în vedere că eu am făcut junioratul la Iași, e un oraș care se aseamănă, din punct de vedere al culturii și … m-am adaptat bine, îmi place și colectivul și am rămas surprins plăcut. Nu am mai fost la Baza Politehnicii, vorbeam și cu Mister, chiar am rămas surprins plăcut. Mă simt foarte bine, dar îmi pare rău de situația în care suntem, că sunt sigur că nu merităm să fim pe locul ăsta, dar până la urmă trebuie să arătăm în teren. Mai sunt cinci meciuri, sper să facem o figură frumoasă, să jucăm fotbal…”

Paul Codrea: ”Eu mă bucur că l-am descoperit pe Marian, îmi place cum se antrenează, îmi place cum trage grupul după el. Sunt mulți tineri la antrenament, el face parte dintre jucătorii cu experiență, deși are 25 de ani, dar totuși a jucat la un nivel foarte bun și doar accidentările au făcut să nu aibă o carieră importantă. Dar e și pentru el o rampă de lansare Poli Timișoara și în astea cinci meciuri asta le-am spus, să fie motivați și în astea cinci meciuri fiecare să arate și să dea ce are mai bun, pentru că doar pentru ei o fac și pentru ei va fi benefic. Și pentru noi colateral, dar și pentru ei în primul rând, dacă vor să plece la echipe mai bune sau să obțină contracte mai mari trebuie să joace bine aici, acum, ăsta e momentul”