După dispariția vechii echipe din localitate, Sevișul Șelimbăr (care evoluase inclusiv în Liga a III-a), în 2016 s-a înființat Viitorul Șelimbăr (continuator, de fapt, al vechiului club).

În vara acestui an a promovat în premieră în eșalonul secund, după un baraj cu vecinii de la Măgura Cisnădie. Antrenor era Florin Maxim, fostul fundaș stânga de la UMT și FC Timișoara, în anii 2000, în prima ligă.

După promovare, denumirea clubului s-a schimbat în CSC Șelimbăr. Meciurile de acasă le susține la Avrig (oraș din același județ), stadionul din localitate fiind în renovare.

Șelimbăr este o comună din județul Sibiu, aflată în imediata apropiere a Sibiului. Localitatea este celebră pentru bătălia de la Șelimbăr, care a avut loc în 18/28 octombrie 1599 și în care oastea Țării Românești, condusă de Mihai Viteazul, a învins oastea nobililor maghiari din Transilvania, condusă de cardinalul Andrei Bathory. Astfel, Mihai Viteazul și-a deschis drumul spre cetatea Alba-Iulia, iar în anul următor va realiza prima unire a celor trei state medievale care formează România de astăzi (Țara Românească, Transilvania, Moldova). Într-un context internațional nefavorabil, unirea se va destrăma însă în același an, după doar câteva luni.

De altfel, denumirea completă a clubului de fotbal este CSC 1599 Șelimbăr, iar pe sigla grupării este reprezentat Mihai Viteazul!


Articol redactat de Octavian Stăncioiu, purtătorul de cuvânt al Politehnicii Timișoara