Clubul nostru a obţinut şi în acest an finanţare publică pentru un proiect destinat în primul rând sectorului juvenil. „Politehnica, pilon în sportul juvenil și în comunitate” îşi propune de asemenea să sprijine reintegrarea persoanelor cu dizabilităţi prin sport şi are totodată o latură destinată educaţiei financiare.

Politehnica a atras finanţare publică în valoare de 120.000 de lei pentru acest proiect prin intermediul programului de finanţare nerambursabilă „Oraşul în mişcare” al Centrului de Proiecte Timişoara. Valoarea totală a proiectului este de 150.000 de lei, din care 30.000 de lei reprezintă suma alocată din surse proprii.

Proiectul nostru își propune să ofere sportivilor legitimați la Politehnica Timișoara cele mai bune condiții pentru antrenamente și jocuri oficiale, precum și să consolideze poziția clubului nostru ca membru activ al comunității din care facem parte. Dorim ca prin implementarea corectă a proiectului să asigurăm reprezentarea corectă a valorilor clubului, fidelizarea și educarea comunității timișorenilor iubitori de sport și materialele necesare performanței sportive la nivel juvenil, la cel mai înalt nivel.

Prin acțiunile pe care dorim să le implementăm vom face pași concreți în asigurarea bazei materiale necesare pentru tinerii sportivi de performanță legitimați în cadrul clubului, dar și în direcția reintegrării persoanelor cu dizabilități prin sport. Educația continuă și constantă în domenii conexe sportului, și nu numai, este una dintre prioritățile clubului nostru. De aceea ne propunem să oferim tinerilor noștri sportivi baza necesară pentru a ști să își gestioneze finanțele personale, disciplinândui financiar și făcându-i să conștientizeze valoarea și importanța banilor și a administrării corecte a bugetelor personale.

Proiectul se va desfășura în perioada 25 mai 1 noiembrie 2022 şi cuprinde următoarele activităţi concrete: Day of Action – Politehnica alături de beneficiarii Fundației ”Pentru Voi!”; Achiziție de echipament sportiv pentru juniorii legitimați la Academia Politehnica Timișoara; Ziua Steagului – eveniment de tradiție pentru suporterii timișoreni; Watch your Money! Serie de video-uri educaționale despre gestionarea bugetului personal.