La două zile după Ziua Națională și cu o zi înaintea aniversării a 101 ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, alb-violeții au obținut o victorie așteptată încă după etapa 1!

Oaspeții au început instalați în jumătatea adversă. Csürös reia cu capul, apără Isvoranu (min. 8). Stancic ratează din careu (min. 13). Peste șapte minute, Poli dă primul semn că nu are de gând să stea doar ”la cutie”. Țvetkov șutează peste, din marginea careului (min. 20). Pană încearcă și el poarta de la mare distanță, puțin peste (min. 28). Deschiderea de scor vine în min. 32. D. Radu interceptează o minge, trimite din dreapta prin fața porții și Bîrnoi reia în plasă! Poli ratează desprinderea în min. 41, la o aglomerație în careu. Peste un minut, Bocșan trimite un cap pe lângă. Peste încă un minut, vârful Celani, ultima achiziție post-mercato (alături de un alt străin, Karatasios, ambii titulari azi), șutează din careu, apără portarul!

Același Celani are prima ocazie a reprizei secunde. În min. 49, el are o superbă acțiune individuală finalizată cu șut din careu, apărat însă de portar. Peste cinci minute se face 2-0! D. Radu, internaționalul U20 alb-violet, cel cu pasa decisivă la primul gol, înscrie din careu, la colțul lung, pe jos, după o acțiune a lui Ignea. În min. 59, harghitenii reduc din diferență prin noul intrat Jelena, în urma unei învălmășeli în careu. Poli revine în atac. Bîrnoi lovește bara, din careu (min. 69). P. Popescu, nou intrat, scapă singur cu portarul, dar trage pe lângă poartă (min. 79). În min. 83, glonțul ne șuieră pe la ureche: bară transversală la o lovitură de cap, din careu. Debutează juniorul de 17 ani Marincu.

Dar e gata, vorba lui d’Artagnan, Michel Platini și Emmanuel Macron, les jeux sont faits! Am învins, fraților!

A fost, în primul rând, o victorie a tacticii și dăruirii, în fața unui adversar excepțional de bine organizat.

Coroborat cu rezultatul Unirea Constanța – CSM Politehnica Iași 1-2, Poli reușește să nu intre în pauza de iarnă pe ultimul loc al clasamentului. A urcat o poziție, este pe 19, cu 12 puncte, la fel ca și echipa dobrogeano-ilfoveană, dar cu un golaveraj mai bun. Culmea, cealaltă victorie alb-violetă din acest campionat a fost împotriva Unirii Constanța…

O vreme superbă de început de decembrie a pus, astfel, punct unui sezon de toamnă pe care nu vrem să îl mai vedem repetat vreodată.

Politehnica: Isvoranu – A. Mada, Bocşan (c), Karatasios, Taub – Țvetkov, Pană – D. Radu (90, Marincu), Ignea (70, P. Popescu), Bîrnoi (90+2, Oanea) – Celani. Rezerve: Urdeş – Olariu, Milea, Tudoran, Bakoş, Benzar. Antrenor: Octavian Benga.

FK Csikszereda: Karacsony – Csiszer (46, Jelena), Kelemen, Nemanic, P. Pîrvulescu (64, Takacs) – Gal-Andrezly, Csürös, El-Sawy (46, M. Kovacs), L. Kovacs (79, Veres), Ivanovici (59, Schieb) – Stancic. Rezerve: Moga – Panos, Bara, T. Suciu Antrenor: Laszlo Csaba.

Arbitru: Vl. Nagy (Măhăceni – jud. Alba)

Peluza Sud a oferit un recital excepțional. De remarcat bannerele reprezentându-l pe Traian Lalescu, legendarul prim rector al Școlii Politehnice și ctitor al Societății Sportive, precum și cel cu prima siglă a clubului, cea din 1928, cu steagul tricolor:


Declarații:

Octavian Benga, antrenorul Politehnica:

Din partea clubului vizitator, nimeni nu a dorit să ofere declarații după joc.