Echipa de fotbal Politehnica Timișoara va pierdut în prima manșă a turului 1 din barajul de promovare în Liga a II-a. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii s-a impus cu 2-0 (0-0).

În prima repriză, oaspeții au dominat mai mult. Au avut șanse de gol în min. 5 (Buțu, blocat de Vlaicu la marginea careului), 6 (șut Popovici, de la distanță, puțin pe lângă), 31 (șut Trandu, Murariu acordă corner), 38 (șut puțin pe lângă, mare ocazie) și 44 (o nouă mare ocazie). Poli a replicat în min. 26 (la un corner, nimeni nu a ajuns la mingea care a trecut prin fața porții) și 43 (Curescu blocat in extremis).

Deschiderea de scor vine în min. 53. Juniorul de mare perspectivă Buțu (născut la 26 septembrie 2008!) a profitat de mare greșeală a defensivei poliste, l-a driblat pe Murariu și 1-0.

Poli caută egalarea. Bărbuț centrează, Pamfile reia din voleu, din stânga, la colțul lung (78). Șut Curescu, portarul respinge greu, în corner (79). Lovitură liberă Bărbuț, din stânga, Pamfile ratează milimetric reluarea (82). Popovici (65, șut puțin pe lângă) și Ad. D. Popa (85, șut peste) au prefațat golul care va închide tabela. În min. 87, noul intrat Jichici înscrie cu un șut din afara careului. Ultimele ocazii le aparțin gazdelor, prin Rotariu (90+1, șut prins de portar) și Curescu (90+3).

O primă bătălie a fost pierdută, dar războiul abia a început! Returul, sâmbătă, la ora 17:30, la Ghiroda.

Politehnica: Murariu – Haloş (86, Sfichi), Bocşan (c), Vlaicu (58, Bărbuț), R. Ciurel – Prună (68, Oprea), Pureca (68, I. L. Rotariu), Olariu – Curescu, D. Popa (86, Avrămescu), Pamfile. Au mai jucat: , . Rezerve: Miklos – Istratie, Marincu, Adamcsik. Antrenor: Paul Codrea.

Costel Pantilimon, directorul executiv Politehnica Timișoara:

Paul Codrea, antrenorul Politehnica Timișoara:

Sorin Bălu, antrenorul CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: