Echipa noastră a revenit de miercuri la antrenamente, în efectiv redus, cu jucătorii care nu au fost contacţi ai celor doi componenţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Politehnica nu ascunde că nu e o perioadă uşoară din viaţa clubului, mai ales că o bună parte a pregătirii a fost parcursă şi alb-violeţii aşteptau cu nerăbdare jocurile cu alte formaţii.

Situaţia actuală e descrisă foarte bine de căpitanul nostru, Ioan Mera. „E foarte greu să trecem peste problema aceasta. Sperăm să nu avem mai mulţi jucători infectaţi. Ne-am pregătit bine, mergeam pe un drum bun şi deodată a intervenit problema aceasta. Nu am jucat încă niciun meci amical, e destul de greu. Sper să nu avem probleme în campionat dacă începe la finalul lunii august. E dificil pentru un jucător când nu are meciuri. Am fost în postura asta în Rusia timp de mai bine de şase luni. Nu ai ritm de joc dacă doar te antrenezi. În Liga a II-a se joacă mai mult fizic, nu neapărat tehnic sau tactic. Noi suntem sănătoşi, nu avem probleme, nu intrăm în vestiar, ne schimbăm şi facem duş acasă, doar mergem la antrenament… Deocamdată suntem bine, sperăm să nu mai fie probleme de luni încolo”, a spus experimentatul fundaş central.

La antrenamentul din această dimineaţă al echipei noastre au participat 11 jucători, dintre care opt seniori şi trei juniori. Cei din urmă au fost testaţi la rândul lor pentru COVID-19. Aceştia sunt: fundaşul/mijlocaşul stânga Denis Bot (născut în 2003), portarul Mario Cuzmanovici şi fundaşul stânga Marco Mircea (n. 2004).

În ciuda dificultăţilor din ultima vreme cauzate de pandemie, starea de spirit a alb-violeţilor nu s-a alterat. „Aici e o atmosferă bună, lotul e bun, ai tot ce trebuie pentru a ajunge undeva mai sus. Eu nu m-aş duce la altă echipă de Liga a II-a chiar dacă plătesc bani mai mulţi”, a subliniat Mera.

„Cel mai important e să fim uniţi, pentru că Politehnica e un club iubit şi trebuie să trecem peste acest moment”, Ioan Mera, căpitan Politehnica Timişoara

Reamintim că la începutul săptămânii viitoare toţi componenţii lotului, precum şi staff-ul echipei, vor efectua o nouă testare pentru depistarea noului coronavirus. Jucătorii depistaţi pozitiv, Mario Contra şi Raul Vidrăsan, precum şi alţi 11 membri ai Politehnicii, contacţi ai celor doi, se află în izolare. Niciunul dintre aceştia nu au semnalat probleme de natură medicală. De asemenea, Contra şi Vidrăsan au o stare de sănătate generală bună.

*În altă ordine de idei, clubul nostru anunţă că patru tineri jucători au fost împrumutaţi la alte echipe pentru stagiunea 2020-21, documentele legate de aceste mutări fiind finalizate zilele trecute. Mijlocaşii Adrian Lazăr, Vlad Bâte şi atacantul Răzvan Piţigoi vor evolua în continuare la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în timp ce fundaşul stânga Dragoş Coroiu va juca pentru CSC Dumbrăviţa. Practic, cei patru îşi continuă la aceleaşi cluburi etapa de dezvoltare la nivelul Ligii 3, întreruptă în primăvară. Precizăm că ei se pregăteau deja cu noii colegi de la Ghiroda, respectiv Dumbrăviţa, înainte de apariţia cazurilor COVID-19 la Politehnica, prin urmare ei nu vor efectua testarea medicală de săptămâna viitoare alături de Mera şi compania.