Suntem încântaţi să anunţăm că Ioan Mera, de acum fostul nostru fundaş, este noul director sportiv al Politehnicii Timişoara.

Pe această cale dorim să ne exprimăm recunoştinţa pentru întreaga sa activitate în tricoul alb-violet, pentru modul în care a apărat, la propriu şi la figurat, blazonul Politehnicii şi îi dorim totodată mult succes în noua postură, din care suntem convinşi că ne va ajuta foarte mult.

„E o postură nouă, o să fie ceva total diferit de ceea ce am făcut până acum. Adică activitatea de jucător de fotbal. Şi sunt convins că sunt capabil să mă descurc şi sunt capabil să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele.

A fost o decizie foarte grea să mă las de fotbal, trebuia să iau decizia destul de repede. La Poli tot timpul deciziile trebuie luate astfel. M-am gândit la acest aspect, să devin director sportiv, acum propunerea a fost oarecum pe neaşteptate. M-am gândit destul de bine şi am luat o decizie, bună, cred eu. Pentru că Poli e sufletul meu şi nu puteam să plec de aici şi apoi să am un regret că nu am făcut pasul acesta acum. Pentru mine Poli e a doua familie şi nu pot să refuz aşa ceva”, a declarat Ioan Mera.

„O să învăţ pas cu pas, mie îmi place să fiu apropiat de jucători, să ajut jucătorii. Ştiu ce nevoi au. Asta îmi doresc, să fiu aproape de echipă şi să aibă jucătorii încredere în mine – cu orice problemă să apeleze la mine. O să am şi eu o părere în privinţa transferurilor, dar, normal că Bogdan (Andone) va avea decizia finală. Îmi doresc să mă implic şi eu, pentru că, bineînţeles, cunosc jucătorii de Liga 2 foarte bine, am jucat împotriva lor, îi cunosc cam pe toţi”, a precizat „John” cu referire la noile îndatoriri.

În imagine: Cristian Romoniţă (vicepreşedintele Consiliului de Administraţie) şi Ioan Mera

Ioan Mera s-a născut pe 5 ianuarie 1987, la Reghin. A crescut la ASA Tg. Mureş şi FC Politehnica Timişoara, club pentru care avea să evolueze şi la seniori, inclusiv în nouă partide din cupele europene. Şi alături de care are inclusiv o promovare la activ (2011-12). A rămas în memoria fanilor bănăţeni ca cel care l-a neutralizat la Amsterdam pe celebrul Luis Suarez.

A mai fost în cariera sa jucătorul lui CFR Timişoara, FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkaz (Rusia), Săgeata Năvodari, ACS Poli, Rapid şi FK Taraz (Kazahstan). Din ianuarie 2017 s-a alăturat clubului nostru. Perioadă în care a evoluat în campionatul Ligii 2 în nu mai puţin de 137 de jocuri, înscriind totodată 16 goluri pentru echipa noastră, multe dintre ele reuşite extrem de importante. A fost totodată căpitanul alb-violeţilor.

Baftă, Ioane!

Pe această cale informăm că a fost încheiată relaţia de colaborare dintre clubul nostru şi fostul director sportiv, Călin Rosenblum.

„Tot ce am realizat până acum e datorită lui Poli şi pentru mine asta e de ajuns. Am făcut lucruri bune, chiar foarte bune, am făcut şi mai puţin bune, dar per total sunt bucuros că Poli mi-a oferit această şansă şi asta datorită faptului că mi-am făcut treaba aici”, Ioan Mera, director sportiv Politehnica Timişoara