Alb-violeţii sub 15 ani s-au impus şi în cel de-al doilea joc al turneului de la Baza 2, care contează pentru runda sferturilor de finală a Ligii Elitelor. A fost Politehnica Timişoara – Pandurii Lignitul Târgu Jiu 3-0 (1-0), rezultat în urma căruia echipa noastră s-a calificat deja între primele opt formaţii la nivel naţional (categoria Under 15).

Jocul de azi s-a desfăşurat pe un vânt puternic, dar elevii lui Paul Codrea, fiind şi acasă, s-au adaptat mai repede. Scorul a fost deschis în minutul 25, în urma unui corner. Alexandru Cercel a fost găsit în mijlocul careului iar reluarea sa cu stângul nu a putut fi oprită de portar, care a atins balonul.

La fel ca în meciul de vineri, cu UTA (2008), scor 5-0 (1-0), alb-violeţii s-au descătuşat după pauză şi au arătat că sunt pe drumul cel bun. În minutul 43 nou intratul Bogdan Bratu a înscris din faţa porţii din pasa căpitanului Şteta, care, la rândul său, şi-a trecut în cont mai multe oportunităţi de a marca. Scorul final a fost stabilit încă din minutul 49, de Andrei Mircea, care a şutat uşor din lateral iar Buţă a fost învins şi de această dată.

Politehnica a acumulat şase puncte şi e deja calificată în faza următoare. În primul meci al zilei, Universitatea Craiova a trecut în aceeaşi locaţie de UTA (2008) cu 3-1 şi este de asemenea calificată pentru runda semifinalelor. Înaintea ultimei etape din grupa de sferturi a Zonei 3, clasamentul se prezintă astfel: 1. POLITEHNICA (8-0) 6 pt., 2. U Craiova (11-4) 6, 3. UTA (1-8) 0, 4. Pandurii (3-11) 0. Marţi, 12 aprilie, sunt programate ultimele jocuri ale grupei de la Timişoara (în principiu tot la Baza 2, dar mai există posibilitatea ca partidele să fie mutate pe arena „Ştiinţa”). La ora 11:00 e disputa pentru primul loc: Politehnica – U Craiova, iar la ora 13:00 e jocul ultimelor clasate: Pandurii – UTA (2008).

Pandurii Tg. Jiu: I. Buţă (60, Streja) – Detculescu (60, Bîrcină), Surcel, Ciortan, Lăpădat (50, Belea), Brujan, A. Filip, Rasoveanu (60, An. Trancău), Ţambu, Trăistaru, Tutunaru (50, Ilinca). Antrenor: Alin Poenaru.

POLITEHNICA: Păsule – Fotoniu, An. Mircea (62, A. Radu), Al. Matei (53, Kulcsar), Şteta (cpt.; 62, D. Bogdan), Bojin, E. Adam, R. Laza, Cercel (66, R. Goia), F. Roşu (36, B. Bratu), Ardel. Antrenor: Paul Codrea.

„E fericire mare, ne bucurăm foarte mult. Ne era teamă de meciul de astăzi, dar iată că am reuşit să câştigăm. Vom trata foarte serios următorul meci, cu Universitatea Craiova, pentru că e un test foarte bun pentru noi şi aşteptăm să mergem în semifinale. Nu vreau să fiu arogant, dar mă aşteptam să ne calificăm, pentru că ştiam că avem mai multă forţă decât Pandurii Târgu Jiu şi UTA, dar am încercat să nu transmit asta copiilor, ca să nu-i ia de sus, pentru că se întâmplă asta şi la nivel de seniori. Îi felicit pe copii, chiar au muncit bine. Timp de doi ani de zile, de când sunt aici, se vede că am fost serioşi şi am ajuns unde cred eu că merităm!”, Paul Codrea, antrenor principal Politehnica U15