Politehnica Timișoara va juca, în Vinerea Mare, în etapa a 4-a din play-out-ul ligii secunde. Adversar va fi CSC Șelimbăr, iar partida se va disputa pe stadionul Știința, de la ora 11.

Singurii indisponibili sunt Bocșan (accidentat) și Huminic (aflat în recuperare). Bocșan a fost operat la claviculă și va lipsi două-trei luni, astfel că acest sezon este încheiat pentru el. Nu există niciun jucător suspendat.

În clasamentul grupei A, Poli este pe locul 7, ultimul, cu 19 puncte, iar CSC Șelimbăr se află pe locul 3, cu 30 de puncte. În sezonul regulat, Șelimbărul a dispus categoric de alb-violeți, scor 4-0, în luna august, la Rm. Vâlcea.

Declarații de la conferința de presă de azi

Paul Codrea, antrenorul Politehnica: „Suntem în faţa unui meci foarte greu, poate cel mai greu de până acum. Şi pentru că e cel care urmează şi probabil că după meciul acesta vom şti exact unde ne aflăm. E o etapă importantă, şi celelalte meciuri, ale contracandidatelor, sunt importante. Ne-am pregătit bine, s-a simţi puţin de oboseală cu drumul acesta la Slobozia, care a fost foarte lung. Dar băieţii au trecut peste, sper ca mâine să fie la fel de motivaţi, cum au fost până acum, şi nu avem de ce să nu fim la fel de motivaţi. Pentru că suntem într-un moment bun şi vrem să menţinem starea asta de spirit şi forma bună cât mai mult posibil.

Sincer mă aştept, lumea e liberă, mă gândesc că nu toţi au plecat din oraş, nu e oraşul pustiu. Chiar dacă din trafic ne dăm seama că multă lume a plecat. Sperăm, dacă nici acum după două rezultate nu reuşim să strângem mai mulţi suporteri, înseamnă că nu e bine. Am spus după meciul de la Slobozia că dacă dublăm numărul de spectatori, măcar 1.500, nu cred că Poli în Liga 2 nu mai adună 1.500 de oameni, nu vreau să cred asta.

Bocşan, acum am vorbit, a ieşit din operaţie. Totul a decurs foarte bine. A fost mai complicat decât părea, probabil că recuperarea va dura în jur de două-trei luni, până când va fi apt. Clavicula, osul (n.r. – şi l-a rupt) (…) în duel cu adversarul a căzut pe umăr…

Se stă la patru galbene, deci Murariu nu e suspendat. Nu sunt alţi jucători accidentaţi.

Am decis să mergem pe aceeaşi linie, pe bancă va fi Mada ca fundaş central, avem varianta să îl retragem pe Tudor Călin, în caz de nevoie, de cum decurge jocul. Rămânem consecvenţi la ceea ce am zis.

Meciul acesta o să rămânem aşa, în funcţie de joc probabil putem să schimbăm, dar nu cred că e inovaţie, doar cred că am pus jucătorii pe posturile care li se potrivesc. Nu pot să zic că am inovat eu ceva. Nu au mai jucat, dar uite că joacă. Şi vor juca în continuare cât consider că merge treaba.

Am văzut meciul de la Slobozia şi meciul cu Slatina, oricum cred că ăsta e stilul lor de joc. O echipă foarte compactă, nu se aruncă mult în atac. Te lasă un pic să construieşti, să joci, dar e foarte periculoasă pe contraatac. Eu mă gândesc că nu-şi schimbă stilul de joc şi vor continua la fel. Nu au nimic de pierdut, presiunea e pe noi. Ei practic sunt relaxaţi, totuşi, stau bine în clasament, nu au probleme. Au şi stabilitate, au şi prelungit contractul cu antrenorul, probabil pregătesc şi noul sezon. Dar cum am zis şi la celelalte meciuri contează foarte mult ce vom face şi noi, cum ne vom prezenta noi. Dacă noi vom fi cei de la Slobozia, eu zic că sunt şanse mari să câştigăm”

Cosmin Bîrnoi, jucător Politehnica: „Mâine va fi un meci foarte greu. Vrem să ne luăm revanşa, pentru că la ei acasă ne-au bătut 4-0, spun eu nemeritat. Mâine vor veni şi ei motivaţi, dar noi suntem foarte motivaţi, venim după două victorii, chiar dacă la Slobozia am mers 12 ore cu autocarul şi ne-am întors tot 12 ore cu autocarul, nu trebuie să ne concentrăm pe chestia asta şi sunt sigur că mâine vom câştiga.

Eu mă simt foarte bine acolo, pot să spun că e postul meu, în spatele vârfului, şi cred că acolo pot să dau cel mai bine randament.

Încă nu m-am decis (n.r. – dacă va rămâne din vară), mai sunt trei meciuri şi vreau să fiu conectat 100% la Poli Timişoara, poate chiar cinci, depinde ce o să facem noi meciurile următoare. Eu sper din tot sufletul meu să fie cinci”