Politehnica se deplasează sâmbătă la Vâlcea, pe Municipalul din oraș, pentru jocul cu CSC Șelimbăr. Meciul contează pentru etapa a 2-a a Ligii secunde de fotbal, sezonul 2022/2023. Băieții noștri vin după o victorie la limită în prima etapă, pe teren propriu, contra Unirii Constanța. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Cosmin Bîrnoi, după o acțiune personală pornită din banda dreaptă a atacului nostru.

Jocul din etapa a doua a fost prefațat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către antrenorul principal Bogdan Andone și de Karlo Plantak, mijlocașul nostru defensiv.

”Ne așteaptă un meci dificil, pe terenul unei echipe solide. E o echipă arțăgoasă, care încearcă să pună foarte multă presiune pe adversari, cu multe mingi spre poartă. Am făcut eforturi de-a lungul săptămânii să ne cunoaștem adversarul, să ne pregătim cât mai bine și sper că sâmbătă vom arăta bine și din punct de vedere fizic și din punct de vedere tactic, vom reuși să respectăm ce am pregătit și să reușim să obținem un rezultat pozitiv”, a punctat Bogdan Andone.

Întrebat despre nivelul la care este echipa în prezent, antrenorul nostru principal a declarat că ”meciul din prima etapă, ca ritm de joc, ca intensitate, ca joc în sine, nu a fost ceea ce ne dorim. Fiecare zi e importantă pentru noi, să acumulăm, din punct de vedere fizic, din punct de vedere tehnico-tactic, sper să ne ajute și vremea pentru că sâmbăta trecută a fost o căldură sufocantă,deoarece o parte din băieți au vomitat înainte de meci, chiar și la pauza meciului”. Tehnicianul echipei noastre consideră că timpul petrecut împreună de băieți zi de zi contribuie la închegarea relațiilor de joc: ”Fiecare zi în plus de antrenament ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să știm ce avem de făcut pe teren și de aceea cred că vom arăta mai bine la meciul de sâmbătă”.

Politehnica se confruntă în continuare cu problema accidentărilor, fapt care îi dă bătăi de cap principalului în alegerea primului 11 pe care îl va trimite în teren: ”Absențele sunt în continuare multe, destul de multe, e prima dată de când antrenez și sunt atâtea probleme deodată. Din păcate nu suntem ocoliți de ghinionul ăsta al accidentărilor, marea majoritate dintre ele producându-se fără să fie contact, practic jucătorii s-au accidentat singuri. Din păcate avem nevoie de toți jucătorii, deoarece avem un lot disponibil pentru meciul de la Vâlcea subțire din punct de vedere valoric și numeric, cu foarte mulți jucători tineri în lot. Avem atuurile noastre, jucători cu experiență și calitate în atac și trebuie să profităm de calitatea și valoarea jucătorilor noștri, să facă diferența în jocul de sâmbătă și să scoatem rezultatul pe care ni-l dorim”.

Karlo Plantak: ”În fiecare meci vom juca doar la victorie!”

Mijlocașul defensiv sosit în această vară de la NK Aluminj, din liga secundă slovenă, a vorbit despre clubul alb violet și despre condițiile pe care le-a găsit la Timișoara: ”De când am venit aici, pot vorbi doar de bine despre acest club și despre acest oraș. E un club mare, oferă tot ce își poate dori un jucător profesionist, condițiile sunt excelente, un teren de joc foarte bun, suporteri extraordinari, facilități foarte bune per ansamblu. Sunt fericit să mă aflu, sunt motivat să arăt de ce sunt în stare, să le arăt fanilor noștri ce fotbal pot juca”. Mijlocașul nostru consideră de asemenea că atuuri importante în acest sezon vor fi unitatea și constanța: ”Sper că vom continua în următoarele meciuri la fel cum am început, cu victorie, pentru că ne trebuie puncte. În fiecare meci vom juca la victorie, pentru că e foarte important să menții un șir cât mai lung de meciuri câștigate, să joci bine. Cred că și în primul meci am dat dovadă de tărie de caracter, pentru că am avut cartonaș roșu dar am rămas toți împreună, uniți, am jucat ca o echipă și cred că asta e important pentru viitor, să fim uniți, dacă cineva lipsește trebuie să îl înlocuiești și să faci totul pentru victorie”.

Referitor la partida de la Vâlcea, de sâmbătă, mijlocașul consideră că jocul a fost pregătit în detaliu de către echipa noastră: ”În următorul meci vom întâlni o echipă cu jucători buni, experimentați, dar și noi avem avantajele noastre. Știm cum trebuie să jucăm, antrenorul și restul staff-ului ne-au pregătit pentru toate situațiile, așa că suntem pregătiți din toate punctele de vedere – fizic, mental – pentru acest joc și sper că vom veni de acolo cu trei puncte”.

Răspunzând unei întrebări referitoare la infrastructura de care se folosește Politehnica la meciurile oficiale și la antrenamente, Karlo a declarat că ”terenul de joc e foarte bun, desigur că nu există facilitățile pentru spectatori pe care le are stadionul Păltinișanu, de exemplu, dar terenul pe care ne antrenăm și pe care disputăm meciurile e foarte bun!”. Fapt confirmat și de antrenorul principal Bogdan Andone: ”E cel mai bun gazon pe Știința pe care l-am văzut de când am fost la Timișoara, ca suprafață de joc e excelent în prezent, sperăm să rămână la fel și în continuare!”.

Karlo Plantak a avut doar cuvinte de apreciere și față de atmosfera de pe Știința de la meciul cu Unirea Constanța: ”Atmosfera a fost extraordinară, când ai asemenea fani nu simți că îți lipsește ceva. Nu e ușor pentru ei, nu au condiții bune pentru a vedea partida, dar când te susțin în modul acesta … ce îți poți dori mai mult?”.

Partida CSC Șelimbăr – Politehnica Timișoara se va disputa sâmbătă, 13 august, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. Meciul nu va fi transmis la TV, însă va putea fi urmărit live-video pe canalul de Youtube al clubului sibian.