Lotul Politehnicii Timişoara va pleca de astăzi spre Miercurea Ciuc, locaţia partidei de sâmbătă cu AFK Csikszereda, meci care contează pentru runda a 6-a a Ligii 2.

„Este o deplasare lungă, jucăm cu o echipă în care se fac investiţii foarte bune, au condiţii excelente de pregătire. Au un lot numeros, mulţi jucători străini. Cea mai mare parte dintre ei sunt jucători de calitate. Marea majoritate sunt de naţionalitate ungară sau de altă naţionalitate. Va fi un meci greu, cu o echipă care pierde foarte foarte greu puncte. E o echipă pregătită foarte bine, de către un antrenor bun, pe care-l cunosc şi apreciez. Va fi un meci dificil, chiar dacă prin prisma clasamentului plecăm ca favoriţi, consider că va fi un meci echilibrat şi nu pleacă nicio echipă cu prima şansă. Sperăm ca la finalul jocului să ieşim neînvinşi sau să câştigăm. Ne dorim să câştigăm, fiecare meci pentru noi e o finală. Sunt 20 de meciuri, deci 20 de finale şi e important să scoatem maximum din aceste meciuri”, a declarat Octavian Benga, antrenorul Politehnicii, înaintea deplasării în Harghita.

„Nu avem nicio problemă de lot, toţi jucătorii sunt apţi, e un lucru îmbucurător pentru mine, pentru că pot să am de unde alege”, a precizat Benga. Tehnicianul alb-violeţilor a vorbit şi despre sosirea spaniolului Jose Casado sub comanda sa:. „E un jucător spaniol care mi-a fost propus de cineva, l-am urmărit, l-am analizat, mi-a plăcut. El a mai fost în România la Botoşani, vorbeşte şi limba română, a fost important şi acest aspect pentru acomodarea lui. Am mai lucrat cu jucători spanioli, nu toţi se acomodează. Are şi soţia din Ungaria… E un jucător interesant, poate să aducă un plus de imaginaţie, tehnică, în cadrul lotului. Trebuie să ne luăm măsuri şi pentru lucruri neprevăzute, pentru că sunt multe meciuri de jucat, va fi şi Cupa României şi Doamne fereşte să nu fim loviţi iarăşi de acest virus şi să fie afectaţi unii jucători din cadrul lotului. Urmează să vedem dacă putem să-l legitimăm azi sau mâine, aşteptăm cartea verde din Spania”.

Ionuţ Coadă: „Trecem prin cea mai bună perioadă”

„Meciul de la Miercurea Ciuc cred că este un meci dificil, greu, cum o să fie de altfel toate din acest sezon. Un meci împotriva unei echipe care are în componenţă mulţi jucători străini şi care se apropie foarte mult de fotbalul maghiar. În acest moment cel mai important e să rămânem focusaţi pe ceea ce avem de făcut şi cu siguranţă o să ne întoarcem victorioşi de la Ciuc. E de asemenea important pentru noi să rămânem modeşti, să ne vedem de treaba noastră şi să tratăm fiecare joc pe care-l avem cu maximă seriozitate şi o să avem de câştigat…”, a spus şi Ionuţ Coadă, mijlocaşul alb-violeţilor.

Ionuţ a fost prezent pe gazon în toate jocurile din acest început de sezon, contribuind la cel mai bun start al Politehnicii de la promovarea în Liga 2. „Sunt de trei ani la echipă, am trecut prin perioade bune, altele mai puţin bune, dar acum trecem prin cea mai bună perioadă de când sunt eu la echipă şi cred că e un lucru îmbucurător pentru toată lumea”, a concluzionat jucătorul în vârstă de 22 de ani.

Alb-violeţii, clasaţi pe 2, au 11 puncte din 15 posibile, în timp ce echipa pregătită de Valentin Suciu a obţinut patru puncte din patru jocuri şi ocupă locul 15 în Liga 2.

UPDATE Partida AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a VI-a a Ligii 2. Meciul poate fi urmărit pe Erdely TV iar gazdele vor transmite partida live video pe canalul oficial de YouTube al clubului.