Sâmbătă, pe arena „Ştiinţa”, în etapa a XI-a a Ligii 2, Politehnica Timişoara întâlneşte U Craiova 1948. Meciul poate fi considerat derby-ul eşalonului în condiţiile în care în cazul unei victorii alb-violeţii îi vor detrona pe olteni, aflaţi pe primul loc.

„Ne aşteaptă un derby al fotbalului românesc, între Politehnica Timişoara şi Universitatea Craiova. Întâlnim o echipă bună, care nu întâmplător e pe primul loc, din punctul meu de vedere e meritat. Mi se pare cea mai complexă echipă. Abordează foarte corect toate fazele jocului. E o echipă care ştie să se apere foarte bine şi ştie să atace foarte bine. Are un lot cu jucători valoroşi, foarte buni şi rezultatele lor au fost pe măsură. Asta nu înseamnă că sunt de dinainte câştigători, au şi puncte slabe, i-am analizat şi sper să le speculăm punctele slabe, să facem un joc bun şi să câştigăm, pentru că sâmbătă ne dorim doar victoria”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

Politehnica ocupă poziţia a treia în clasament, cu 19 puncte din zece partide şi, în cazul unui succes, poate ajunge cel puţin temporar în postura de lider. U Craiova a înregistrat până acum 21 de puncte în nouă partide disputate. „Repet, pentru noi orice joc e ca o finală în acest campionat, pentru că nu se joacă tur-retur. Le luăm pe rând şi nu ne gândim neapărat că putem trece pe primul loc, ne dorim să câştigăm fiecare joc la care participăm. Sperăm să ieşim mâine învingători. Normal că ar fi frumos să fim pe primul loc, chiar dacă într-un moment de conjunctură, pentru că următoarea etapă o să stăm, s-ar lega un lucru frumos, să învingi pe Craiova şi să treci pe locul 1”, a precizat Tavi Benga despre acest scenariu.

În runda trecută, formaţia pregătită acum de Dan Vasilică s-a împiedicat la Severin de o altă nou promovată – Aerostar Bacău (scor 0-0). Rezultatul nu l-a surprins însă pe tehnicianul alb-violeţilor: „Nu este un rezultat surprinzător, mă aşteptam, pentru că îi cunosc foarte bine pe cei de la Aerostar, tot timpul ei joacă cu următorul nostru adversar şi urmărind adversarii noştri pot spune că îi cunosc pe cei de la Aerostar cel mai bine după echipa noastră. În marea majoritate a meciurilor au marcat, au pus probleme tuturor echipelor, poziţia în clasament şi numărul lor de puncte sunt nemeritate. Şi Craiova a avut un meci dificil cu ei, cei de la Aerostar s-au apărat foarte bine şi au luptat până la capăt… Este o ligă a doua foarte grea, cea mai puternică din ultimii 10-15 ani”.

Alb-violeţii se bazează după mult timp pe un număr consistent de jucători la antrenamente. De ieri, Alexandru Popescu a reluat pregătirea normală alături de colegi iar ceilalţi componenţi cu probleme medicale sunt în proces de recuperare. „Avem probleme de efectiv, îl avem lipsă pe Popovici, pe Vasile, pe care nu ştiu sigur dacă ne vom putea baza. Ar mai fi Jurj, cu o accidentare mai veche, în rest marea majoritate a jucătorilor sunt apţi sau aproape apţi şi stăm şi numeric destul de bine pentru acest meci”, a subliniat Octavian Benga.

Partida Politehnica Timişoara – U Craiova 1948 se dispută sâmbătă, de la ora 12.00, partida e transmisă în direct de postul Digisport 1. Reamintim că şi la acest meci clubul nostru vinde bilete virtuale. Cei care achiziţionează astfel de tichete au şansa să câştige un premiu la tombola organizată împreună cu SuperBet. De asemenea, orice bilet virtual cumpărat poate însemna asigurarea prezenţei pe „Știința” la meci, deoarece cinci suporteri vor face parte din delegația oficială a Politehnicii.