Echipa noastră are parte de o deplasare foarte grea în runda a V-a a Ligii 2. Politehnica evoluează pe terenul nou promovatei Oţelul Galaţi, formaţie neînvinsă în primele patru runde.

„E o deplasare dificilă, o echipă puternică, chiar dacă e nou promovată e un club sănătos. Sunt foarte bine structuraţi, foarte bine pregătiţi şi din punctul meu de vedere e o echipă care are şanse reale de a prinde play-off-ul iar apoi, mai departe, chiar posibil să promoveze în Liga I. E o echipă disciplinată, ştim foarte bine stilul lui Dorinel Munteanu, o echipă muncitoare, arţăgoasă, mai ales pe teren propriu, tocmai de aceea trebuie să ajungem la ora jocului foarte bine motivaţi, foarte bine pregătiţi, să încercăm să punem probleme pe faza ofensivă şi e obligatoriu să obţinem un rezultat pozitiv la meciul de sâmbătă”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Din păcate problema accidentărilor nu ne ocoleşte. Chiar vorbeam cu băieţii din staff, cred că nici măcar o dată nu a jucat echipa pe care o aveam în cap şi care în viziunea mea ar fi fost un prim 11, echipa care a jucat în Slovenia. Tot timpul a fost unul sau doi jucători accidentaţi, tocmai din aceste motive am fost nevoit să schimb şi componenţa echipei tot timpul, lucru care nu-mi place absolut deloc. Şi sistemul de joc, la fel, din aceleaşi motive, din cauza jucătorilor accidentaţi, problemelor care au fost cu jucătorii absenţi din cauza cartonaşelor roşii. Practic, începând cu prima etapă, prima repriză, cu accidentarea lui Gologan şi apoi cartonaşul roşu al lui Denis Radu, meci de meci a trebuit să improvizăm şi ca jucători pe alte poziţii şi ca sistem de joc pentru a încerca să avem un echilibru şi un balans cât mai bun în echipă. Din păcate aceste probleme nu s-au terminat, suntem în continuare în căutarea sistemului potrivit pentru echipa noastră. În funcţie de jucătorii pe care-i avem disponibili la fiecare etapă. Repet, acest lucru nu mi-l doresc, nu-mi face plăcere. Practic de la meci la meci trebuie să improvizăm, să găsim soluţii şi acest lucru nu-i ajută nici pe jucători în exprimarea lor şi nici echipa”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

Politehnica nu va putea miza la Galaţi, pe lângă tinerii Luchian Gologan şi Cosmin Huminic (cu probleme medicale mai vechi), nici pe Alin Ignea (suspendat) şi nici pe Adrian Zaluschi şi Daniel Benzar. Cei din urmă „vor fi out pentru o perioadă mai lungă de timp, probabil două-trei săptămâni, sperăm două-trei săptămâni, să nu fie mai lungă perioada. Aşa că vom fi nevoiţi să găsim din nou soluţii pe partea ofensivă. Ca să suplinim absenţele lor, din păcate sunt doi jucători importanţi pentru echipă pe faza de atac, doi jucători de execuţii. Poate e şi una dintre explicaţiile pentru care echipa a marcat atât de puţin în acest început de sezon”.

Întrebat despre discuţiile legate de rezilierea contractelor cu unii componenţi, Andone a răspuns: „Nu eu personal voi da jucătorii afară. Asta e decizia clubului, o decizie comună din mai multe puncte de vedere, şi sportiv şi financiar şi ca strategie. Vom vedea ce va fi, important e acum să ne concentrăm pentru meci. E cel mai important lucru, meciul de sâmbătă, iar apoi vom vedea ce discuţii vor fi şi care va fi finalitatea lor. Până sâmbătă probabil că nu pleacă nimeni”.

„O să fie o partidă grea, Oţelul e o echipă foarte bună în începutul acesta de campionat. Chiar m-am uitat la două meciuri de-ale lor, e o echipă agresivă şi cu siguranţă vom avea un meci dificil. Într-adevăr sunt aceste rezultate negative pe care nu ni le-am fi dorit cu siguranţă, dar sperăm ca în meciul viitor să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat bun şi să prindem încredere. Pentru că asta ne lipseşte. Dar cu un joc bun şi un rezultat pozitiv, cu siguranţă vom prinde mai multă încredere şi vom aduce rezultatele dorite”, a spus şi mijlocaşul Silviu Pană.

„M-am acomodat cât de bine am putut, mi-aş fi dorit să joc mai bine, să-mi ajut echipa mult mai mult şi să avem alte rezultate”, a adăugat jucătorul sosit în vară de la Petrolul.

Partida ACS Suporter Club Oţelul Galaţi – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.30 (transmisă de Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport), în etapa a V-a a Ligii 2. Înaintea acestui joc moldovenii ocupă poziţia a 5-a, cu opt puncte obţinute din primele patru jocuri, în timp ce alb-violeţii sunt doar pe 15, cu patru puncte acumulate din tot atâtea meciuri disputate.