Politehnica Timişoara a semnat ieri un protocol de colaborare cu clubul CS Giroc-Chişoda. Principalul scop al parteneriatului dintre cele două cluburi vizează sprijinirea activităţii juvenile prin asigurarea condițiilor de promovare a tinerilor jucători în sportul de performanță.

„Într-un parteneriat ambele cluburi trebuie să câştige ceva, să fie mulţumite, aşa este corect. Noi suntem mulţumiţi de acest parteneriat din două motive: 1. Putem să folosim baza lor de pregătire, pentru grupele noastre. 2. Ne lărgim aria de selecţie. Colaborarea cu domnul Robert Fruşa există de un an de zile la nivel de club, căci antrenează o grupă de la noi (n.r. generaţia 2011). E un antrenor cu mare experienţă la nivel de copii şi juniori, cu rezultate bune, licenţiat. Vom vedea pe viitor rezultatele, căci ar trebui să fie un parteneriat bun pentru ambele părți„, a declarat Sorin Brîndescu, coordonator Academia Politehnica

„Din punctul nostru de vedere este o onoare să intrăm într-o colaborare cu Poli Timişoara. E un parteneriat pe care ni l-am dorit, reciproc avantajos, pentru că şi cluburile mici încearcă să se dezvolte şi să crească. E de bun augur, pentru că ceea ce creştem trebuie să meargă la un alt nivel, la un nivel mai bun. În momentul în care apare acest obiectiv şi pentru copii este un imbold. Ideea e să creştem copii, să-i putem lansa spre fotbalul mare iar, pe partea cealaltă, marele nostru ajutor din partea Politehnicii e această promovare”, a spus Robert Fruşa, director CS Giroc-Chişoda.

Astfel, pe lângă facilitarea transferurilor de jucători tineri dintre cele două cluburi, prezentul parteneriat oferă printre altele posibilitatea sportivilor CS Giroc-Chișoda de a folosi baze sportive ale Politehnicii (de exemplu pista de atletism de la „Ştiinţa” pentru sportivii secţiei de atletism) sau de a urma cursuri de formare profesională. Totodată o grupă de juniori a Politehnicii va putea folosi bazele sportive din Giroc şi Chişoda.

Clubul Sportiv Giroc-Chişoda s-a înfiinţat în anul 2017. Are cinci secţii sportive: atletism, handbal, karate, fotbal şi şah. În total sunt 250 de tineri sportivi legitimaţi în club, dintre care 80 practică fotbalul în cadrul celor patru grupe de copii şi juniori (juniori A 2004-05, 2009-10, 2011-2012, 2013 şi mai mici). În noul sezon clubul va avea şi echipă de seniori, urmând să evolueze, cu tinerii jucători deja formaţi, în Campionatul Municipal Timişoara (Liga 6).

Tot ieri a fost încheiat un acord cadru de cooperare între Universitatea Politehnica Timişoara – reprezentată de rectorul Florin Drăgan, şi Primăria Giroc – reprezentată de primarul Ionel-Iosif Toma.

Clubul nostru a încheiat în ultimii doi ani parteneriate asemănătoare cu următoarele cluburi din zona Timişoarei şi judeţul Timiş: CS Timişul Şag, Electrica 1929 Timişoara, FC Auto Timişoara, CS Atletico Timişoara, Olimpia Bucovăţ şi Fortuna Becicherecu Mic.

Foto: de la stânga la dreapta, Sorin Brîndescu, coordonator Academia Politehnica; Florin Drăgan, rector UPT; Gabriel Ababei-Hafia, președinte CS Giroc-Chișoda; Robert Frușa, director CS Giroc-Chișoda.