Politehnica Timișoara a parafat astăzi un nou parteneriat cu un club din judeţul nostru. Clubul Sportiv Timişul Şag, o grupare de mare tradiţie la nivelul Ligii a IV-a, se alătură familiei alb-violete într-o colaborare care vizează în mod special dezvoltarea tinerilor jucători.

„Acest parteneriat face parte din proiectul nostru de a discuta cu toate entităţile sportive din Timişoara şi din apropierea oraşului, pentru a selecta cei mai valoroşi juniori. E o înţelegere asemănătoare cu cele semnate cu alte cluburi din zonă. Şagul a crescut de asemenea mulţi jucători şi au juniori talentaţi. E o colaborare benefică ambelor cluburi pentru că noi putem ajuta la promovarea acestor tineri. Şi nu ne rezumăm doar la aceste lucruri, poate şi noi vom ajuta cu jucători clubul din Şag, dacă va fi nevoie pentru obiectivele lor. Ne putem ajuta şi în privinţa infrastructurii, prin folosirea comună a bazelor sportive… Cei de la Timişul sunt foarte deschişi şi noi ne bucurăm că am găsit această oportunitate”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

„Ne-am dorit de mult timp să ajungem la o înţelegere cu clubul care, fără a supăra pe alţii, reprezintă clubul fanion de fotbal al bănăţenilor. Acum s-a concretizat, suntem bucuroşi pentru înţelegerea şi deschiderea pe care am găsit-o, vrem să le mulţumim tuturor celor care au contribuit. În mod special domnului Viorel Şerban şi, nu în ultimul rând, domnului Marius Adam. E un parteneriat la nivel de copii şi juniori, în momentul în care se depistează un junior susceptibil pentru a face pasul la o treaptă superioară, vrem ca acest club să fie Politehnica. Vor avea prima opţiune la orice jucător crescut în pepiniera proprie. Noi avem un sprijin necondiţionat al Consiliului Local Şag şi în mod cu totul special al primarului nostru, Flavius Alin Roşu, fără dânsul nu am fi reuşit să facem nimic. Sprijinul autorităţilor publice e foarte important” a spus Dejan Ianoşev, directorul Clubului Sportiv Timişul Şag.

CS Timişul Şag s-a înfiinţat în anul 1962. Din 1994 clubul a activat fără întrerupere la nivelul eşalonului al patrulea. În şapte rânduri alb-albaştrii au încheiat campionatul pe poziţia secundă, loc 2 pe care-l ocupa, cu şanse la câştigarea „D”-ului şi în sezonul trecut, întrerupt din cauza pandemiei. În Cupa României, Timişul a fost o dată la un pas de a atinge faza 16-imilor de finală.

Reamintim că Politehnica Timişoara a încheiat în ultima perioadă parteneriate asemănătoare cu cluburile Electrica 1929 Timişoara, FC Auto Timişoara, CS Atletico Timişoara, Vulturii Pădureni şi Fortuna Becicherecu Mic.

Explicaţie foto (de la stânga la dreapta): Adrian Ianoşev (şef secţie fotbal – CS Timişul Şag), Dejan Ianoşev (director – CS Timişul Şag), Marius Adam (membru Consiliul Director – Politehnica), Viorel-Aurel Şerban (preşedinte – Politehnica)