Politehnica a disputat azi dimineaţă pe arena „Ştiinţa” primul amical al verii. Alb-violeţii disponibili au avut poftă mare de fotbal şi au marcat de 11 ori, având şi multe alte ocazii în jocul cu CSU Universitatea de Vest. Formaţia timişoreană din Liga a IV-a a fost învinsă cu scorul de 11-1 (5-0).

Oaspeţii au avut prima ocazie prin Grunţă, dar echipa noastră a pus rapid stăpânire pe joc în ciuda numeroaselor absenţe. Minutul 11 a adus prima reuşită în contul lui Axente, după o fază lucrată în careu de Alex Munteanu. Peste cinci minute Ignea a majorat scorul cu o lovitură de cap. Ritmul s-a păstrat în continuare. Ignea (min. 21) a recidivat, de această dată servit de Axente în faţa careului mare iar peste alte cinci minute avea să fie 4-0, vârful de atac polist realizând şi el „dubla”. Minutul 31 a adus un gol şi în contul lui Mera, cu capul pentru 5-0 la pauză!

La reluare elevii lui Tavi Benga au continuat să puncteze. Mai întâi cu ajutorul adversarilor – autogol în minutul 47. Apoi s-a îndeplinit tripla lui Axente (49). Minutul 51 a însemnat o reuşită şi pentru Scutaru, cu un şut din unghi pentru 8-0! Iar intervalul de un gol la câte două minute a fost încheiat de Coadă, cu o finalizare din doi metri (53). După o oră de joc a marcat şi Alin Manea iar acelaşi Axente a făcut 11-0 (78)! Reuşita de onoare a oaspeţilor a venit în ultimele secvenţe ale partidei şi a aparţinut unui ex-alb-violet – Ionuţ Vucea.

Politehnica: Murariu (46, Borbei) – Sofran, Mera (56, M. Mircea), Scutaru, Răzvan Mocanu (46, D. Bot), Al. Munteanu (49, S. Popovici), Ignea (79, D. Codrea), D. Codrea (46, Coadă), Manea, Lolea (46, Trip), Axente (79, Lolea). Antrenor: Octavian Benga.

CSU Universitatea de Vest: G. Gakos – Grunță, Horcea, Sturzu, Fl. Olariu, C-tin. Popa, M. Olariu, Rus, Vucea, Pîrjol, Boghian. Au mai intrat: Rusu – Avrămescu, M. Contescu, Frățilă. Antrenor: Gabriel Bîzoi.

„A fost primul test pentru noi, după o lungă perioadă de inactivitate. Suferim din acest punct de vedere, aveţi informaţiile legate de jucătorii noştri depistaţi cu noul coronavirus. Suntem puţin frustraţi, ne-am pregătit extraordinar, după care acea pauză ne-a oprit activitatea. Unii jucători au stat şi 14 zile, alţii chiar 18-19… Ne înfluenţează procesul de pregătire şi instruire. Sper să revină şi ceilalţi jucători cât mai repede şi să ne reorganizăm din toate punctele de vedere, atât fizic, cât şi tactic, se apropie începerea campionatului şi nu e uşor să ajungem într-o formă bună, optimă, în prima etapă. Sperăm ca prin jocurile şi antrenamentele pe care le facem jucătorii să atingă pragul dorit de către noi. A fost un test foarte bun. Am fost chiar surprins pentru că era greu să gestionăm, cu unii jucători care au făcut pregătire, alţii care au stat. Nu aveam date concrete, dar sunt mulţumit de evoluţia lor, jucătorii au reacţionat foarte bine. Am avut poftă de joc, o posesie foarte bună. Facem un efort foarte mare să construim, să avem un joc constructiv. Am înscris 11 goluri, puteam să mai înscriem, am mai avut opt-zece ocazii, lucru care mă bucură. Un alt aspect pozitiv e că nu s-a accidentat niciun jucător. Am jucat două reprize de 45 de minute. Unii jucători au evoluat chiar tot meciul şi e un lucru pozitiv per total”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii, după primul test al verii.

La alb-violeţi a evoluat astăzi un nou jucător, aflat în probe. E vorba de fundaşul stânga Răzvan Mocanu (21 ani, ex-Sileby Rangers şi Kettering, în ligile inferioare din Anglia). „Este un jucător în probe, mi-am dorit foarte mult să acopăr postul de fundaş stânga. Vom vedea după următoarele meciuri amicale dacă îl vom menţine sau nu”, a precizat Benga.

Următorul joc de pregătire al echipei noastre va fi tot cu o divizionară a patra, mai exact reprezentanta judeţului Caraş-Severin la barajul de promovare în Liga 3, Progresul Ezeriş. Meciul-test, tot fără spectatori, va fi miercuri, de la ora 18.00, pe „Ştiinţa”. Apoi sâmbătă, 15 august, în aceeaşi locaţie a fost reprogramată întâlnirea cu colega de eşalon Viitorul Pandurii.

UPDATE Adversarul de sâmbăta viitoare a fost schimbat, echipa noastră urmează să întâlnească pe 15 august echipa CSU „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, grupare care era clasată pe locul 2 în Liga a IV-a Alba la momentul întreruperii campionatului.