Alb-violeţii s-au impus astăzi, pe terenul sintetic de la Baza nr. 2, în primul joc de pregătire din noul an. Politehnica a învins-o pe CSC Dumbrăviţa (locul 4 în C8) cu 7-0 (2-0) prin golurile marcate de Olariu, Ursu, Giosu, Iamandache şi D. Andrei, ultimii doi trecându-şi în cont câte o „dublă”.

Meciul a început alert iar scorul a fost deschis devreme, în minutul 9, când cornerul executat de Ignea a fost concretizat de Daniel Olariu cu un şut din interiorul careului. Gerbi putea majora imediat diferenţa, dar a nimerit doar transversala (min. 11) iar oaspeţii au replicat prin şutul lui Zurbagiu din afara careului, respins în corner de Harrison. Din minutul 26 scorul a devenit 2-0 în urma unei acţiuni purtate de Octavian Ursu, central-dreapta pe direcţia porţii adverse, finalizată cu o scăriţă peste Trifon. Acesta avea să fie şi scorul pauzei.

Partea secundă a fost abordată de staff-ul nostru cu o garnitură diferită. Andrei Sîntean a fost aproape de un debut cu gol, dar şutul său din minutul 65 a lovit bara din stânga portarului. Au înscris în schimb alte nume noi. Cu 20 de minute înainte de final, Denis Giosu (născut 2000, ex-Lumezzane, Luisiana), fundaş sosit în pregătiri la echipa noastră, a făcut 3-0 cu o lovitură de cap în urma „liberei” executate de Doru Andrei. Apoi, trei minute mai târziu, Alex Iamandache a finalizat simplu din centrarea pe jos expediată de Vukoje. Peste alte trei minute Doru s-a trecut pe lista marcatorilor în urma unei acţiuni personale în care a depăşit şi portarul. Iar din minutul 78 scorul a devenit 6-0, Iamandache „recidivând”, de această dată cu un şut în dreapta portarului. Scorul final, 7-0, a fost stabilit de acelaşi Doru Andrei (85), cu un şut plasat cu stângul, după o fază declanşată de Sîntean.

Sâmbătă, 5 februarie, de la ora 13.00, echipa noastră joacă al doilea amical al acestei perioade, pe terenul celor de la CSM Reşiţa.

POLITEHNICA: Devenish-Meares (37, Păduraru) – Sofran, Bocşan, Scutaru, Pamfile – D. Radu, Olariu, Ignea, Erceanu – Ursu, Gerbi (repriza I); Păduraru (75, Cuzmanovici) – Plumbuitu, Moţiu, Giosu, Oanea – D. Andrei, Lazăr, Bakoş, Vukoje – Sîntean, Iamandache (repriza a II-a). Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – L. Bodri, Bura-Kot, Vidican, Ghinescu – Zurbagiu, Schinteie – Tismonar, Martinov, Grigoriu – Făgărășanu. Rezerve: Mikloș – Bain, Paunchici, Olaru și Ciubotariu. Antrenor: Cosmin Stan

„A fost primul joc, venind după trei săptămâni şi jumătate de pregătire. Ne interesa să avem atitudinea potrivită, pentru că ne aşteaptă jocuri foarte grele. Factorul fizic desigur că era şi el foarte important, şi cred că s-a văzut că toată lumea a depus efort, şi să încercăm să aplicăm în joc ceea ce am lucrat în antrenamente, chiar dacă sunt şi lucruri care nu ies foarte bine. Însă e normal pentru această parte a pregătirii. Repet, atitudinea era pe primul plan, pentru că cred că acesta e punctul de plecare. În mare parte putem să spunem că (lotul) e definitivat. Mai e posibil să apară un jucător… dar în mare parte e definitivat”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Cred că s-au integrat destul de bine, e un proces care va dura mai mult. Sunt jucători care se adaptează mai repede, sunt jucători care necesită o perioadă mai îndelungată, dar eu cred că alegerile sunt bune”, a precizat tehnicianul cu referire la jucătorii noi.

De la jocul cu CSC Dumbrăviţa au absentat din motive medicale Rogosic, Bîrnoi, Mera şi Zaluschi.