Politehnica Timişoara a semnat astăzi un nou protocol de colaborare cu o grupare din judeţul Timiş. Olimpia Bucovăţ s-a adăugat pe lista de parteneri ai clubului nostru. Bineînţeles, înţelegerea vizează în principal crearea de mai multe oportunităţi pentru tinerii sportivi din zonă.

„Continuăm să semnăm parteneriate cu cluburile din apropierea Timişoarei. Noi ne dorim să-i ajutăm pe cei de la Bucovăţ să se dezvolte, ştim că îşi doresc să creeze un club sportiv după modelul celor din zona metropolitană a oraşului nostru. Le oferim sprijin în acest sens şi inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura, folosirea bazelor sportive ale Politehnicii. Pe viitor ne dorim să atragem la Politehnica cei mai promiţători jucători din judeţul nostru”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

„Am încheiat un protocol cu Politehnica. Noi ne dorim să înfiinţăm un Club Sportiv Comunal prin care să putem să dezvoltăm mai mult sportul la nivel de comună. E foarte important şi pentru sănătate. De asemenea vrem să ne dezvoltăm la nivel de juniori şi în alte sporturi, nu doar în fotbal. Evident că ţinem şi noi cu Politehnica Timişoara, e un club susţinut şi de suporteri şi reprezintă un nume important. Ne-am dori ca cei mai talentaţi juniori de aici să ajungă să joace în alb-violet”, a spus Gheorghe Pop, primarul comunei Bucovăţ.

AS Olimpia 2008 Bucovăţ, reprezentanta comunei la fotbal, a fost promovată în Campionatul Judeţean Timiş (Liga a V-a) la momentul întreruperii competiţiilor din cauza pandemiei, fiind atunci pe locul 1 în Seria a II-a a Ligii a VI-a. De-a lungul anilor, Bucovăţul a avut în mod constant reprezentantă în „Judeţ” (L5).

Politehnica Timişoara a mai încheiat parteneriate similare cu Electrica 1929 Timişoara, FC Auto Timişoara, CS Atletico Timişoara, ACS Pădureni, Timişul Şag şi Fortuna Becicherecu Mic.

Explicaţie foto principal: Ionuţ Luda (viceprimar Bucovăţ), Viorel-Aurel Şerban (preşedinte Politehnica Timişoara), Gheorghe Pop (primar Bucovăţ), Iulian Prodana (coordonatorul Centrului de copii şi juniori al Politehnicii)