Politehnica a suferit astăzi o nouă înfrângere în play-off-ul Ligii 2, scor 0-1 în etapa a 5-a, pe teren propriu, cu FK Csikszereda. Singurul gol al partidei a fost marcat de un fost component al alb-violeţilor – Marvin Schieb.

Echipa noastră a abordat jocul contra ciucanilor cu o formaţie mult schimbată şi întinerită. Oaspeţii au marcat în minutul 14 prin fostul alb-violet Marvin Schieb în urma unei centrări în faţa porţii. Politehnica a avut apoi mai mult iniţiativa. Şutul din unghi expediat de Ivanovici a fost respins de portarul Gyengye (min. 19). Minutul 22 a adus câte o ocazie de fiecare parte. Mai întâi Csonka a trimis peste poartă, pentru ca Rus să-l copieze dintr-o poziţie mai bună. Jebari (26), pentru Csikszereda, şi acelaşi Rus (27), pentru Politehnica, au mai avut tentative la cele două porţi înaintea pauzei.

Şi repriza secundă a început mai bine pentru oaspeţi. Jebari a trimis periculos în minutul 50, dar Hindrich a respins balonul în corner. Deşi au avut posesia mai mult în continuare, alb-violeţii nu şi-au creat şanse clare de a înscrie. A fost o partidă în care cel mai mult s-au remarcat jucătorii noştri U18, Denis Radu şi Doru Andrei (foto).

După acest eşec echipa noastră a rămas pe ultima poziţie a play-off-ului, cu 33 de puncte. Meciul următor al Politehnicii va fi tot acasă, în compania Dunării Călăraşi, duel programat vineri, 30 aprilie, de la ora 15.00.

Politehnica: Hindrich ** – Jurj ** (61, D. Andrei), Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile – Codrea, Coadă (46, Ignea) – D. Radu **, R. Rus (71, Plazonja), Ivanovici – Axente (71, Manea). Pe bancă: Păduraru – Bîrlovean **, Casado, Radunovic, Sofran *. Antrenor: Dan Alexa.

FK Csikszereda: Gyenge * – Takacs, Csonka, Apro, Bor – Csuros (cpt.) – Pinter (87, Savin), Jebari (77, Meszaros), Bara *, Schieb – T. Suciu ** (83, Rotar **). Pe bancă: Karacsony ** – Palmeş, Gergely **, Bauza, Bujdoso **. Antrenor: Valentin Suciu.

*- jucător U20, **- jucător U18

„Eşec, dar după cel mai bun joc al nostru, Ciucul, o dată a intrat în careu şi a înscris, noi am făcut-o mai des. Am fost echipa agresivă, am arătat bine din punct de vedere al jocului, din păcate ne lipseşte golul. Ne-a lipsit execuţia finală, trebuia să fim mult mai incisivi în careul advers…”, a declarat Dan Alexa. Antrenorul principal al Politehnicii a explicat şi absenţele din lot ale unor jucători cu experienţă: „Au fost şi probleme medicale, dar, repet, linia noastră în momentul acesta e să întinerim echipa. Sigur, ei fac parte din lot, jucătorii tineri care au evoluat astăzi au adus o altă dinamică. Până la urmă au fost mult mai agresivi, mult mai rapizi şi trebuia să se întâmple lucrul ăsta la Poli, pentru că pregătim şi sezonul viitor. Avem jucători tineri care au potenţial de creştere iar astăzi mulţi au arătat bine spre foarte bine”. 

Foto: Sebastian Tătaru