Aşteptarea ia sfârşit duminică pentru suflarea alb-violetă dornică să-şi vadă din nou favoriţii în faţa ochilor. Politehnica Timişoara evoluează în sfârşit pe teren propriu în ediţia 2021-22 a Ligii 2 după două deplasări foarte dificile stabilite de sorţi. Alb-violeţii primesc vizita celor de la FC Buzău (fosta SCM Gloria). Va fi totodată prima partidă în care putem primi suporteri în tribune, în limitele actualului protocol, după 533 de zile în care am fost lipsiţi acasă de jucătorul principal – cel cu „Numărul 12!”

Poliştii nu au venit cu mâna goală din primele două partide iar după eşecul dur de pe „Cluj Arena” s-au revanşat la începutul acestei săptămâni printr-un 3-1 în fief-ul Dunării Călăraşi.

„Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu cei de la Buzău. O echipă experimentată, cu un lot numeros, un staff foarte bun, prin domnul Cristi Pustai. Ştim ce ne aşteaptă, încercăm să ne pregătim cât mai bine, să ne organizăm cât mai bine şi să ne revenim şi din punct de vedere fizic după jocul de la Călăraşi”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

„Până acum am întâlnit doi adversari foarte dificili, o echipă a Universităţii Cluj foarte bine pregătită, la fel, cu un lot numeros şi un staff nou. La fel, cei de la Călăraşi, reprezintă o echipă care a fost în play-off anul trecut, păstrând o mică parte din jucători, dar de asemenea foarte bine organizată… Bineînţeles, este un campionat foarte greu, dificil, şi cred că este peste cel de anul trecut (…) Încercăm să o luăm pas cu pas, am trecut şi noi printr-o reorganizare foarte mare, transferând 12 jucători, nu este puţin şi nu este simplu să pregătim aceşti jucători, să-i aducem la acelaşi numitor comun şi să omogenizăm lotul într-un timp foarte scurt. De la prima etapă la a doua etapă am schimbat cinci jucători, sistemul de joc. Pentru că noi am transferat pe rând şi acest lucru s-a văzut”, a mai spus Dorin Toma. 

Revenirea susţinătorilor noştri în tribunele arenei „Dan Păltinişanu” e cea mai bună veste pentru alb-violeţi. „Aşteptăm suporterii într-un număr cât mai mare alături de noi pentru că ne vor duce spre cât mai multe atacuri, ne vor duce spre victoria pe care ne-o dorim atât de mult. Atât pentru noi, cât şi pentru ei. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm la Călăraşi… Fotbalul este pentru spectatori şi este pentru această galerie minunată, care ne-a însoţit şi la Cluj şi la Călăraşi!”, a precizat antrenorul Politehnicii despre importanţa fanilor.

În altă ordine de idei, singurul nostru jucător cu probleme medicale în această perioadă este Sebastian Serediuc.

Partida Politehnica Timişoara – FC Buzău se dispută duminică, 15 august, de la ora 11.30, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în etapa a III-a a Ligii 2. Oaspeţii noştri nu au acumulat niciun punct în primele două runde.

Biletele pentru acest meci sunt disponibile în format digital, în mediul online, la preţul de 20 de lei. Accesul este general la Tribuna I pentru poliști iar pentru suporterii echipei oaspete este rezervată Peluza Nord. Mai multe detalii despre achiziţionarea tichetelor şi condiţiile de participare la eveniment regăsiţi în următorul link: https://www.sspolitehnica.ro/bilete

„Încet încet se conturează, jucătorii care au intrat în jocul de la Călăraşi au dat dovadă de multă maturitate, caracter, spirit de sacrificiu, acest lucru nu poate decât să mă bucure şi îmi doresc să fie sănătoşi ca să putem continua cu acelaşi prim 11. Bineînţeles şi cei care au intrat, la fel, au adus un plus, este o bătălie, o concurenţă destul de bună, şi îmi doresc să iau decizia cea mai bună pentru a câştiga jocul”, Dorin Toma, antrenor principal Politehnica Timişoara