Alb-violeţii au revenit pe arena „Dan Păltinişanu” după jumătate de an cu noi speranţe la un meci bun, de această dată în etapa a III-a a Ligii 2, ediţia 2020-21. Politehnica a întâmpinat o opoziţie puternică din partea celor de la Farul Constanţa, formaţie cu maximum de puncte înaintea acestui joc, dar alb-violeţii s-au impus cu 2-1 (1-0), prin reuşitele lui Sergiu Popovici şi Stjepan Plazonja.

Vizitatorii de la malul mării au dominat teritorial în primul sfert de oră, perioadă care s-a încheiat cu o ocazie mare. Greu reluând cu capul în transversală din centrarea lui Leca. Peste cinci minute Ursu a trimis cu capul din şase metri, dar Borbei s-a opus excelent.

A urmat şi prima şansă mare pentru echipa noastră. Munteanu a recepţionat în interiorul careului, dar şutul său din unghi a fost parat de Udeanu în minutul 26. Trei minute mai târziu, Sergiu Popovici şi-a luat inima în dinţi şi a reuşit o execuţie asemănătoare cu cea de la Cluj, diferenţa e că de această dată „aripa” poliştilor a punctat din acţiune, cu un şut din exteriorul careului mare. 1-0 a fost şi rezultatul la pauză, acelaşi Popovici mai ameninţând o dată poarta adversă.

La reluare, tot constănţenii au avut primii iniţiativa. Minutul 48 a dus o nouă şansă în contul lui Greu, dar tânărul Borbei a avut încă o dată răspunsul potrivit, reuşind să respingă lovitura de cap a acestuia. Politehnica a trecut apoi cu bine de momentele de presiune ale oaspeţilor. Iar minutul 64 a adus din nou bucurie pentru tabăra alb-violetă şi suporterii care cântau în spatele Peluzei Nord. Oaspeţii au lovit bara prin Stoica iar la câteva zeci de secunde distanţă, Plazonja a profitat de o gafă a apărării Farului şi a marcat cu un şut pe jos din preajma careului advers primul său gol în tricoul Politehnicii.

La 2-0 „marinarii” s-au aruncat din nou în ofensivă, dar au reuşit să puncteze o singură dată, prin Răzvan Greu, al cărui şut din careu a lovit mai întâi transversala înainte de a intra în poartă. Diferenţa de două goluri putea fi refăcută în ultimul minut al prelungirilor. Acelaşi Greu l-a faultat în propriul careu pe B. Vasile, dar lovitura de pedeapsă executată de Dorin Codrea a fost respinsă de Udeanu.

Politehnica a acumulat şapte puncte din trei meciuri disputate în noul sezon al Ligii 2 şi ocupă ultima treaptă a podiumului în clasament. Etapa viitoare alb-violeţii au meci pe terenul celor de la CSM Reşiţa, joc programat sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 11.

Politehnica: Borbei ** – Sofran * (62, Jurj *), Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Ignea (46, Coadă), D. Codrea – Munteanu, Al. Popescu (54, Plazonja), S. Popovici – Axente (81, B. Vasile). Pe bancă: Cuzmanovici ** – D. Andrei **, V. Lolea **, D. Radu **, Manea. Antrenor: Octavian Benga

Farul Constanţa: Udeanu – Leca *, Lică, Ursu (68, Gherghiceanu *), Panait – Antoche (cpt.) – Pirciu * (77, Ciolacu **), Greu, Cruceru (46, Bîrnoi), I. Stoica – Măzărache (77, Cărăruş). Pe bancă: Fara * – Cană *, Hordouan, Banyoi *, Carabela. Antrenor: Ianis Zicu.

*jucător U20; **jucător U18

Foto: Emanuel Titus Ilieşi