Alb-violeţii au remizat alb pe „Ştiinţa” în prima etapă din noul sezon al Ligii 2. Politehnica a avut mai multe ocazii importante în partea secundă a duelului cu CS Mioveni, în timp ce oaspeţii au fost mai periculoşi la fazele fixe.

Meciul cu formaţia care a ratat în această vară promovarea în elită în urma barajului s-a desfăşurat pe o temperatură ridicată. Primele şanse în contul gazdelor au fost notate în dreptul lui Sergiu Popovici, care nu a găsit soluţia ideală în minutul 12 după o centrare aproape perfectă expediată de Munteanu. Cea mai importantă fază a primei reprize s-a desfăşurat la poarta tânărului Borbei. În minutul 38 vizitatorii au beneficiat de o lovitură liberă de la distanţă iar Davide Massaro a trimis un şut periculos în bara transversală, mingea căzând apoi în zona liniei porţii iar jocul a continuat.

La reluare Politehnica a avut mai multă energie şi putea să concretizeze după mai multe acţiuni bune de atac. Axente (min. 53) nu a reuşit să devieze pe poartă centrarea pe jos trimisă de Popovici, Scutaru (54) a reluat din plonjon cu capul centrarea lui Munteanu dar portarul a reţinut mingea, Popovici a trimis din prima peste poartă din careu (55) iar tot el a plasat periculos balonul spre vinclul opus (58), dar portarul Popescu a respins în corner. Cu 20 de minute înainte de final la alb-violeţi a debutat croatul Stjepan Plazonja iar trei minute mai târziu acesta a avut o şansă importantă de a marca, dar a trimis peste transversală din interiorul careului. Mioveniul a fost, în schimb, aproape de victorie pe final, când acelaşi Massaro a trimis la încheietura barelor tot după o fază fixă.

Câte un punct astfel pentru fiecare echipă după prima rundă. Politehnica va disputa următorul meci în deplasare, cu „U” Cluj, luni, 7 septembrie, de la ora 18.30 (joc televizat).

Politehnica: Borbei ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Coadă (83, B. Vasile) – Munteanu, Ignea, S. Popovici – Axente (69, Plazonja). Pe bancă: Murariu – Jurj *, Al. Popescu, D. Andrei **, Lolea **, Trip, D. Radu **. Antrenor: Octavian Benga

CS Mioveni: I. Popescu – Gherghe, Iacob, Burnea (68, Traşcu), Constantin ** – D. Toma *, Vereş – Rădescu, L. Marinescu (80, G. Ivan), Coşereanu (cpt., 61, Isfan *) – Massaro. Pe bancă: V. Sima – Tirică, Şerban **, A. Călin *. Antrenor: Claudiu Niculescu

*junior U20

**junior U18