Alb-violeţii au început noul sezon al Ligii 2 cu o victorie la limită, scor 1-0 (1-0), în faţa Unirii Constanţa. Singurul gol al partidei de pe „Ştiinţa” a fost marcat de Cosmin Bîrnoi în prima parte a jocului.

Arena din centrul oraşului s-a reanimat din nou, în ciuda căldurii, cu spectatori de toate vârstele. Jucătorii noştri au pătruns pe teren cu un banner dedicat regretatului suporter polist Dragoslav „Draghi” Cercel. „RĂMAS BUN, DRAGHI!” a fost mesajul afişat înainte de momentul de reculegere ţinut în memoria acestuia.

După câteva minute de joc Cosmin Bîrnoi avea să-i şi dedice lui „Draghi” unicul gol al partidei. Căpitan în premieră la alb-violeţi, „decarul” nostru a luat o acţiune pe cont propriu în minutul 8 şi după un şut blocat din unghi tot el a reluat din apropiere şi din voleu mingea care a pătruns până la urmă în poartă.

Oaspeţii au avut apoi mai mult mingea, dar fără a-şi crea ocazii mari până spre finalul primei părţi. În minutul 41, Chiriţoiu a trimis mult peste poartă dintr-o poziţie bună din centrul careului şi la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru alb-violeţi.

În partea secundă, Politehnica a mai avut o ocazie notabilă prin Bryneus, intrat la pauză, dar suedezul nu a găsit ţinta din unghi, la centrarea lui Oanea. Apoi Milea (53) a fost aproape să-l surprindă pe Udrea direct din corner. Din minutul 61 însă echipa noastră a rămas cu un om mai puţin pe teren prin eliminarea lui Denis Radu, care a văzut al doilea galben pentru un fault în marginea terenului.

Oaspeţii au avut în continuare mai mult posesia şi şi-au creat câteva ocazii bune de a marca. Acelaşi Chiriţoiu (min. 69) a trimis în bară în urma unui şut deviat. Apoi Oanea (73) a trimis din unghi sub bară, mingea a fost deviată în corner, dar lovitura de colţ nu s-a acordat. Oaspeţii au mai avut o bară iar pe final Mitrică a irosit şi ultima şansă de a egala.

Punctele rămân la Timişoara şi Politehnica începe astfel cu dreptul noul sezon. În runda a doua echipa noastră va juca la Rm. Vâlcea cu CSC Şelimbăr. De remarcat că în urmă cu cinci ani, tot cu Bogdan Andone la start pe banca tehnică, alb-violeţii obţineau precedenta lor victorie în prima etapă, scor 3-2, la Brăila, cu Dacia Unirea.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone): Murariu – D. Radu, Tsvetkov, Germinio, Taub (46, Oanea) – Plantak – Mudrazija (72, Ignea), Pană (46, Bryneus), Gologan (36, Pureca), Milea – Bîrnoi (cpt.; 65, Jurj). Pe bancă: Isvoranu – M. Andone, Bătănaşi şi Zaluschi.

Unirea Constanţa (antrenor Dacian Nastai): Udrea (cpt) – Zamfir (81, Malama), Cană, Tudose, Șuteu – Enache (66, Timiș), Ciuciulete, Mitrică – Horșia, Chirițoiu (81, R. Tudor), Niță (46, Trif). Pe bancă: M. Popescu – M. Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

„Singurul lucru care rămâne e victoria şi cele trei puncte foarte importante. Dacă ne uităm în trecut, cred că la Poli e prima victorie după cinci ani la debutul sezonului de Liga 2. După cea de la Brăila. Să nu uităm şi de sezonul trecut, care s-a terminat cum s-a terminat, a fost o presiune în plus pentru jucători. Fiind şi primul meci pe teren propriu. Vreau să le mulţumesc suporterilor, în special oamenilor care au venit în număr mare azi la teren, familii cu copii, cu femei, am văzut foarte multe la meci, un lucru extraordinar, ţin să le mulţumesc în numele meu şi în numele echipei, pentru că au venit şi au susţinut echipa la meciul de astăzi”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Nu s-a făcut prea repede pasul înapoi, nu am pregătit lucrul acesta şi tot timpul am încercat să punem presiune sau aşa am pregătit, dar trebuie să ţinem cont că a fost prima etapă, o căldură extraordinar de mare, a fost şi pentru adversari. Să nu uităm că adversar e grupa de 2002-2003 de la FCSB, o grupă care joacă de ani de zile împreună, cu jucători în cadrul echipelor naţionale de juniori, care au fost la Campionatul European, jucători cu calităţi foarte bune, şi cu o idee de joc, care se cunosc foarte bine între ei şi în momentul în care am rămas şi în inferioritate numerică, era clar că trebuie să găsim resurse şi calea de a ne apăra rezultatul. Am spus, cel mai important lucru care rămâne sunt cele trei puncte”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

„Principalul” alb-violeţilor admite că: „Jocul nu a fost cum ne-am dorit, cum mi-am dorit eu sau cum îşi doresc suporterii, ne-am creat destul de puţine situaţii de a marca. Mă bucur că am reuşit să concretizăm poate prima sau singura mare ocazie pe care am avut-o. Avem multe de făcut, mult de muncit, am spus-o şi săptămâna trecută, suntem încă departe de ceea ce ne dorim. Avem nevoie şi de ritm de joc, să ne cunoaştem mai bine. Avem nevoie ca jucătorii să aibă o personalitate mai mare în teren, să ia decizii singuri. Pentru că sunt momente, mai ales pe fază ofensviă, când trebuie să iei decizii, să iei o acţiune personală, să faci diferenţa în careu. Ai nevoie de personalitate, de încredere, lururile acestea vor veni cu timpul, cu siguranţă, le-am spus astăzi băieţilor că îi felicit pentru victorie, pentru munca pe care au depus-o. Pot astăzi să se relaxeze puţin, mâine, la fel, e zi liberă, dar luni începem să muncim din nou, pentru că suntem departe de ceea ce trebuie să fim”.

 Problemele medicale au dat în continuare bătăi de cap staff-ului alb-violet: „Din păcate, aceste probleme, cu accidentările, tot persistă, nu ne ocolesc deloc. Gologan practic o accidentare stupidă, a călcat cumva pe piciorul adversarului sau adversarul pe piciorul lui şi a făcut entorsă. Aşa ceva n-am pomenit. Taub pur şi simplu din cauza căldurii i-a fost rău, din primele minute, i-am spus doctorului să-l cheme şi să discute cu el, pentru că era buimac de când a început jocul. A zis că pur şi simplu nu se mai simţea în stare să se mai mişte. La fel şi Denis, la pauză dacă situaţia mi-ar fi permis aş fi făcut cel puţin patru sau cinci schimbări din cauza căldurii… Silviu Pană, la fel, din aceleaşi motive, deci am făcut practic până la pauză trei schimbări forţate iar apoi a venit acea eliminare, când am mai făcut două schimbări forţate. Nu am avut decât să încerc puţin să găsesc calea de a menţine acest rezultat”.

„Opţiunile sunt puţine spre foarte puţine, vom vedea, am vorbit cu medicul echipei, cu cei din staff-ul medical, să ţină legătura cu jucătorii în seara asta, mâine peste zi, să facă tot ce este nevoie să încerce să găsească calea să-i facă bine, să-i am la antrenamente măcar o parte dintre ei. Avem un lot destul de subţire numeric şi valoric şi avem nevoie de toţi jucătorii”, a concluzionat Bogdan Andone.