Echipa noastră are parte în acest final de săptămână de o nouă deplasare lungă, tocmai în celălalt colţ al ţării, pentru disputa cu AFC Unirea Constanţa (fosta Farul). În ciuda schimbărilor produse la nivelul băncii tehnice în tabăra dobrogeană, staff-ul şi jucătorii Politehnicii rămân în gardă şi abordează cu maximă seriozitate meciul de sâmbătă.

Ne așteaptă o partidă dificilă, chiar dacă întâlnim un adversar care în acest început de campionat nu a reușit să facă niciun punct și nu a reușit să marcheze. Ceea ce s-a întâmplat la ei în această săptămână poate să îi motiveze mult mai mult pentru jocul cu noi. Ştim de aceste schimbări şi de aceea trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne pregătim cât mai bine şi să luăm jocul foarte în serios. Au avut creştere de la joc la joc, chiar în partida de la Cluj jucând foarte bine şi meritau cel puţin un punct după părerea mea. Dar din păcate, şi-mi pare rău pentru Ianis Zicu, nu a mai reuşit să continue, a fost presiune mare pe el, dar acest lucru poate să motiveze mult mai mult echipa şi să fie un şoc pozitiv pentru ei”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii. Unirea Constanţa a început campionatul cu Ianis Zicu în funcţia de antrenor principal, dar acesta şi colaboratorii săi au plecat după eşecul de la Cluj, scor 0-1, cu „U”.

În ceea ce îi priveşte pe alb-violeţi, moralul lor este unul la cote bune şi după remiza de acasă cu FC Buzău (scor 1-1). „Starea de spirit în vestiar este una bună, s-a făcut un joc bun, chiar dacă am avut unele momente în care am căzut puţin, pentru că nu sunt toţi jucătorii la aceiaşi parametri fizici. Pe final puteam să câştigăm jocul, având ocazii foarte mari, şi trebuie să mergem mai departe…”, a precizat Dorin Toma.

Tehnicianul Politehnicii nu se poate baza din păcate pe toţi elevii săi pentru acest duel: „Din păcate încă nu-l putem folosi pe Serediuc, care nu a jucat niciun minut până acum. Denis Radu, la fel, este incert pentru această partidă. La fel este şi Scutaru. Benzar, la fel, are o problemă medicală şi vom vedea dacă reuşim să-l recuperăm până la ora jocului. Suferim din acest punct de vedere. Dar cei care vor intra şi îi vor înlocui sunt sigur că vor aduce un plus benefic echipei”.

Despre jocul de sâmbătă a vorbit şi unul dintre remarcaţii Politehnicii din acest start de campionat, Doru Andrei. „Ne aşteaptă un meci dificil, nu trebuie să luăm în considerare poziţia adversarilor în clasament, noi mergem încrezători şi să obţinem maximum, cele trei puncte”, a subliniat mijlocaşul în vârstă de 18 ani.

Doru a reuşit în runda trecută un assist – pasa de gol oferită lui Benzar la golul Politehnicii în meciul cu FC Buzău. „Vreau să-i mulţumesc în primul rând domnului antrenor, că a avut încredere în mine şi sper să repet figura şi la Constanţa (…) Vreau să dau totul pentru echipa aceasta, pentru suporteri şi să joc cât mai bine… Cred în calităţile mele”, a mai spus Andrei.

Jucătorul nostru eligibil U18 în jocurile din Liga 2 a fost convocat pentru perioada 30 august – 7 septembrie în cantonamentul României U19, care se reuneşte chiar la Timişoara. Naţionala de juniori sub 19 ani urmând să dispute două partide de verificare cu Bosnia-Herţegovina (5 şi 7 septembrie).

Partida Unirea Constanţa – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00 (netelevizat), pe stadionul „Sparta” din Techirghiol, în etapa a IV-a a Ligii 2. Înaintea acestei runde dobrogenii sunt pe locul 19, neavând niciun punct acumulat, în timp ce echipa noastră ocupă poziţia a 9-a, cu patru puncte.