Politehnica Timişoara s-a impus cu 2-0 în jocul amical disputat astăzi pe stadionul „Dan Păltinişanu” în compania celor de la CSM Reşiţa. Golurile echipei noastre au fost marcate de Denis Radu şi Sebastian Serediuc, atacant sosit la echipa noastră de la CFR Cluj.

La fel ca în precedentele două jocuri de pregătire ale alb-violeţilor, primul pe lista marcatorilor a fost Radu. Azi, tânărul jucător de bandă al Politehnicii a concretizat din interiorul careului în minutul 14, după o minge recuperată de Axente, care, la rândul său i-a pasat lui Zaluschi, autorul assist-ului. În următoarele minute S. Costea şi Axente au ratat noi oportunităţi de a înscrie. Oaspeţii puteau egala în minutul 33, când s-a dictat penalty la intervenţia lui Mera asupra lui V. Munteanu, dar Călin Cristea a trimis în transversală de la punctul cu var.

În repriza secundă Politehnica se putea desprinde în minutul 65, când Haţegan a reluat în exteriorul barei din stânga lui Zimmermann. A fost până la urmă 2-0 din minutul 80. După o minge lungă expediată de Haţegan, Andrei a trimis ideal în faţa porţii, de unde Sebastian Serediuc a reluat în plasă şi a stabilit scorul final. Acesta din urmă este atacant, are 21 de ani şi a fost împrumutat în sezonul trecut de CFR la Unirea Dej. Tot în repriza secundă a mai jucat pentru echipa noastră şi mijlocaşul lateral Bogdan Cuibari (23 ani), jucător în probe de la Jiul Petroşani.

Politehnica: Păduraru – Jurj, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea – Radu, Bîrnoi, Zaluschi, S. Costea – Axente. Au mai intrat: Devenish-Meares – Sofran, Luchin, Bocșan, Oanea, Trancă, Manea, D. Andrei, Hațegan, R. Rus, Serediuc și Cuibari. Antrenor: Dorin Toma.

CSM Reșița: Micu – Hreniuc, Avram, Franck Toukam – Breșneni – Szijj, Cristea, Jorza, Fota – Cristodulo, V. Munteanu. Au mai intrat: Zimmermann – Velcotă, Niță, Drăghiceanu, Ivașcu, Mihali, Veka, Urs, Patrick și Budin. Antrenor: Dan Alexa.

„Important nu este rezultatul, important este faptul că nu avem jucători accidentaţi. Suntem la finalul cantonamentului şi am ieşit cu acest joc, în care deja am crescut numărul de minute la unii jucători, la 60 de minute, la alţii 45 şi 30. Vom compensa în jocul următor la ceilalţi jucători. Dar per ansamblu a fost o pregătire bună şi un joc destul de bun, în care s-a văzut foarte mult oboseala fizică şi psihică pe care o avem în acest moment. Mai sunt încă unii jucători în teste. La unii am luat deja decizia, dar la ceilalţi o vom lua sâmbătă, suntem încă în căutări, mai avem nevoie de trei jucători pentru a avea un lot cât mai competitiv şi numeric şi valoric. Şi sperăm ca cel târziu săptămâna viitoare să reuşim acest lucru, dacă nu, vom aştepta, perioada de transferuri este până în septembrie şi vrem să nu ne grăbim şi să luăm cele mai bune decizii asupra jucătorilor care vor face parte din lotul nostru”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Politehnica a încheiat azi stagiul centralizat de pe plan local. Următorul joc al echipei noastre va fi sâmbătă, 17 iulie, de la ora 11.00 (ora României), în deplasare cu OFK Kikinda.