Începând de ieri, tânărul preparator fizic Miodrag Todorov face parte din staff-ul echipei noastre de seniori. Fost component al alb-violeţilor, „Mio” revenise din vară în colectivul Centrului de copii şi juniori al Politehnicii.

În vârstă de 25 de ani, Miodrag Todorov e în prezent şi preparator fizic la selecţionatele naţionale Under 19 şi Under 16 ale României. Ca jucător, acesta a evoluat cu precădere pe postul de fundaş central şi a fost component al „Băieţilor în ghete” pe parcursul anului 2016. A renunţat în 2017 la cariera fotbalistică şi s-a dedicat studiilor. Primul contact cu munca de preparator fizic a avut-o chiar în cadrul clubului nostru, cu generaţia 2003 alb-violetă, mai întâi sub conducerea lui Remus Datcu. Todorov a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, unde a urmat şi un master. Prin programul Erasmus a ajuns în Italia la „Università degli Studi di Urbino Carlo Bo”. Tot în „Cizmă” a activat în staff-ul echipelor K-Sport Academy şi Vis Pesaro (Serie C).

Începând de ieri, Miodrag participă din noua postură la antrenamentele primei echipe a Politehnicii. „Îi cunosc pe marea majoritate a jucătorilor, m-am bucurat să-i revăd şi sunt încântat că pot să fac parte din staff-ul Politehnicii. Îmi place ceea ce fac. A fost o perioadă delicată pentru Poli din cauza carantinării şi componenta aceasta a pregătirii fizice a suferit. Eu sunt aici să încerc să ajut. Vreau să aduc şi un plus valoric, nu doar un plus numeric. Sunt optimist, sunt jucători de mare experienţă la echipă, sper ca împreună cu cei tineri să formeze un grup puternic, greu de bătut şi să adune puncte peste tot şi mai ales acasă. Ar fi fost mult mai bine cu suporteri în tribună”, a spus Miodrag Todorov.

„S-a lucrat foarte bine şi o să încerc să îmbunătăţesc anumite aspecte, sunt deocamdată într-o perioadă de cunoaştere, dacă voi considera că unele metode ar funcţiona mai bine, o să le propun şi o să vedem dacă le putem implementa”, a adăugat tânărul preparator fizic.