Peluza Sud a fost la datorie și pe ultramodernul stadion de lângă Someșul Mic. Prea puțini spectatori clujeni au onorat însă centenarul ”U”, sărbătorit chiar astăzi!

După doar 24 de secunde de la startul precedat de imnul național, ex-internaționalul Florescu a șutat puțin pe lângă. Anunța o repriză extrem de animată, dar n-a fost deloc așa. Cele două echipe au atacat pozițional, s-au blocat reciproc, iar ocaziile de poartă au lipsit cu desăvârșire.

În partea secundă, gazdele au avut mai multe șanse de deschidere a scorului, în special în urma unor lovituri de colț: Goga (49, cap pe lângă, la un corner), Dican (67, șut apărat de Murariu), Goga (75, șut din careu în urma unui corner, portarul apără, faza continuă, cap Telcean, Murariu nu reușește să rețină și Ignea degajează aproape de pe linia porții), Rafa Miranda (81, cap la un corner, prinde Murariu), Inacio Miguel (90+3, cap peste).

Cea mai mare ocazie a partidei a fost consemnată însă în dreptul bănățenilor. În min. 73, la o centrare de pe dreapta, Zabun trimite cu capul din 6 m, dar mingea lovește bara!! Bara din dreapta fostului portar polist Dur-Bozoancă, crescut, ca și Murariu, de academia lui Gică Hagi.

Se termină fără gol, iar Poli este neînvinsă de cinci meciuri și rămâne cu cea mai bună defensivă din primele două ligi!

Universitatea Cluj-Napoca – Politehnica Timișoara 0-0

Arbitru: Mircea Ardelean (Arad).

”U” Cluj: Dur-Bozoancă – Inacio Miguel, Telcean, A. Crăciun, Tiago Gomes – Dican, Ceitil (55, Rafa Miranda), G. Florescu – Gavra (85, Takacs), Goga (c), Al. Pop (66, N. Pârvulescu). Rezerve: Gorcea – Kay, Guedj, Taub. Antrenor: Adrian Falub.

Politehnica: Murariu – Jurj, Mera (c), Scutaru, Cherecheş – Dros (64, Vidrăsan), B. Vasile – C. Popescu (90, Trip), A. Ignea, Ad. Ungureanu (52, Zabun) – Axente. Rezerve: M. Contra – Coadă, Piţigoi, D. Radu. Antrenor: Octavian Benga.

Octavian Benga, tehnician Politehnica: „Un meci important, cu o echipă de tradiție în fotbalul românesc care a avut ca obiectiv promovarea, buget imens pentru Liga a II-a. Consider că jocul a fost unul echilibrat, dar sunt semi-mulțumit pentru rezultat deoarece, dacă eram mai atenți, puteam specula ocaziile pe care ni le-am creat. În cele din urmă, să concluzionez, totuși a fost un rezultat echitabil pentru că și ei au avut două ocazii de gol, dar noi le-am avut pe cele mai mari prin Popescu și Zabun. Pot spune că cei de la „U” Cluj nu ne-au surprins cu nimic, i-am studiat foarte bine, îl cunosc pe antrenorul Falub. Mă bucur că în anumite momente am făcut un pressing mai ofensiv punându-i în dificultate pe cei de la „U”. De la meci la meci arătăm mai bine. Îmi felicit jucătorii și în special pe supirterii care au venit să ne susțină!”