Alb-violeţii au luptat pe un teren aproape impracticabil pentru a obţine măcar un punct în Maramureş. Jocul din runda a 10-a dintre ACSF Comuna Recea şi Politehnica Timişoara s-a încheiat cu scorul de 3-3 (3-2), după ce gazdele au condus cu 3-1. Pentru formaţia noastră au punctat: Oiţă (autogol), Plazonja şi Ignea.

Precipitaţiile au făcut ca meciul de la Recea să se desfăşoare în condiţii foarte grele, pe un teren nămolos, în care calităţile tehnice au trecut în plan secund. La acest ingredient s-au adăugat şi absenţele numeroase din echipa noastră, precum şi oboseala acumulată prin disputarea a cinci jocuri în 14 zile.

Gazdele au profitat după nici cinci minute de o eroare defensivă iar Văsălie l-a învins pe Hindrich cu un şut din unghi. Egalarea a venit rapid, la doar trei minute distanţă, când fundaşul Oiţă a trimis în proprie poartă în urma unei centrări.

Echipa din Maramureş s-a adaptat mai rapid la condiţiile de azi şi a mai punctat de două ori în prima repriză. Mai întâi, în minutul 26 Bakmaz a punctat cu capul de la colţul lung după o lovitură de colţ. Apoi, 12 minute mai târziu, Romario Rus a reluat cu piciorul din centrul careului la o centrare pe jos. Cu un minut înainte de intrarea la cabine, Politehnica a revenit în joc graţie lui Plazonja, care a speculat mingea scăpată de Bota şi a înscris simplu din apropiere.

Repriza secundă a fost aproape în totalitate a alb-violeţilor, în ciuda suprafeţei de joc tot mai deficitare. Politehnica a izbutit egalarea în minutul 59, când Ignea a fost găsit liber la colţul lung, şi a marcat cu capul la centrarea lui Pamfile. Jucătorii pregătiţi de Octavian Benga au forţat succesul, dar pe o contră gazdele ar fi putut la rândul lor să mai marcheze o dată.

Alb-violeţii revin cu un punct din Maramureş, prin care totalizează 19 obţinute în zece partide. În continuare Politehnica se clasează pe poziţia a treia în Liga 2.

ACSF Recea: Bota (cpt.) – Potcoavă *, Oiţă, Bakmaz, Ispas * – Micaş, Akhmatov – Luboya, R. Rus, Văsălie ** (80, Jucan **) – M. Coman. Pe bancă: Răileanu – Urs, Cordoş, Balha *, A. Lung **, Liheţ, Szecui *, D. Simion. Antrenor: Nicolae Constantin

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Casado, Coadă – Munteanu, Ignea, Ivanovici – Plazonja (78, Axente). Pe bancă: Deronja – D. Radu **, D. Andrei **, R. Toader **, S. Iosif *, Jurj. Antrenor: Octavian Benga

*junior U20 / **junior U18