Astăzi, de la ora 18, pe o căldură sufocantă, la stadionul Dan Păltinișanu a avut loc reunirea echipei de fotbal Politehnica Timișoara.

În absența antrenorului principal Paul Codrea, care se va alătura echipei peste câteva zile, ședința de pregătire a fost condusă de antrenorul secund Antonio Foale și de preparatorul fizic Remus Datcu.

Lotul prezent la reunire

Portari: Murariu, R. Miklos (CSC Dumbrăvița), Balica

Fundași: Bocșan, D. Radu, Vlaicu, Huminic, Curescu (Viitorul Șimian), A. Mada, M. Mircea (Phoenix Buziaș – revenire), Taub, Bain (CSU UVT), R. Ciurel (Ripensia), Porav (CSC Ghiroda și Giarmata Vii)

Mijlocași: Pureca, D. Olariu, Butar (toți Phoenix Buziaș – revenire), Boariu, M. Oprea, E. Adam, Marincu, Erceanu, Careba (Progresul Ezeriș), I.L. Rotariu (Progresul Ezeriș)

Atacanți: Făgărășanu, Mura (ambii CSC Ghiroda și Giarmata Vii), R. Țurcaș, Pădurariu (Phoenix Buziaș), D. Popa (Crișul Chișineu-Criș), Ehling (CSC Ghiroda și Giarmata Vii – revenire), B. Lazăr (CSO Plopeni)

Unii dintre aceștia sunt în probe.

La reunirea de azi, directorul executiv al clubului, Costel Pantilimon, ne-a declarat:

„Ne-am reunit astăzi, a fost o vacanţă destul de lungă. Îmi place să cred că la fotbal nu prea ai timp de vacanţe aşa de lungi, dar situaţia, în momentul de faţă, ne-a făcut să avem o vacanţă mai lungă, dar în acelaşi timp avem şi o perioadă de pregătire destul de lungă. Ceea ce e bine pentru noi. În momentul de faţă am reuşit în mare parte să conturăm un lot. Mai urmează să întărim echipa şi în următoarele două săptămâni mai avem câţiva jucători care o să vină, unii care o să plece la rândul lor, ceea ce încercăm să facem în momentul de faţă e să construim o echipă competitivă. O echipă care poate să reprezinte cu succes culorile lui Poli.

Sunt mulţi mulţi tineri, cum am spus şi înainte de vacanţă, ne dorim să promovăm jucători din academie. Dar am zis să o facem cu cap şi nu hazardat. Unii dintre ei sunt deja certitudini, alţii mai au nevoie de confirmare, ceea ce înseamnă că rămân sub tutela noastră şi se vor pregăti în continuare cu noi. O să aibă meciuri la juniori în continuare. Dar sunt şi unii care cumva, spre binele lor, o să meargă împrumut, să aibă meciuri la seniori şi cu speranţa că îşi vor crea un organism puternic pentru o competiţie la seniori.

Situaţia lui Mura şi Făgărăşanu este puţin, aşa, incertă în momentul de faţă. Aşteptăm, avem speranţe ca azi, dacă nu mâine cel târziu, să avem o decizie finală. În momentul de faţă nu putem să ne pronunţăm nici noi. Nu-mi place situaţia. Sunt lucruri din trecut, dar cumva să zicem că le-am preluat şi noi. Ştiu în mare parte despre ce e vorba. Subiectul e puţin mai complex. Le dau crezare jucătorilor pentru că am mai spus, am mare încredere în toţi băieţii care au intrat în vestiarul lui Poli azi. Mai multe aştept din partea comisiilor, să vedem ce fel de sentinţe urmează pentru. Orice se poate, nu vreau să fiu pus în faţa faptului împlinit, de aşa natură să reziliez cu unii pe care cumva îi văd jucători importanţi în angrenajul echipei. Dar, am încredere că tot ce mi-au spus ei de la bun început şi tot ce comisiile în momentul de faţă analizează, cred că se poate duce la un final ok şi să nu avem probleme de a nu-i avea printre noi. Eu din câte ştiu o să aibă voie să participe la şedinţele de pregătire, meciurile amicale, cred că totul se ia în considerare din momentul în care începe campionatul. Înseamnă o lună de zile, dacă e să fie o lună de zile cum se vehiculează, ar însemna un număr de meciuri. Nu-mi doresc aşa ceva, dar cel puţin băieţii noştri ştiu că nu ar trebui să se expună în situaţii de genul acesta. În momentul în care devii jucător profesionist şi tinzi să devii jucător profesionist, nu ai ce să cauţi într-o casă de pariuri sau să pariezi. Cei doi, cumva, şi-au dat seama de naivitatea avută, am discutat, lucrurile sunt înţelese şi din punctul nostru de vedere. Am văzut situaţia… atâta tot, în momentul de faţă ce putem noi spune e că aşteptăm un verdct final şi apoi să analizăm împreună care e cea mai bună soluţie pentru club.

Avem jucători în probe, încercăm să stabilizăm tot ce înseamnă vizite medicale, teste, să le terminăm în această săptămână. Clar, de săptămâna viitoare să putem începe în linie dreaptă, alături de antrenor, programul complet de pregătire.

Ştiu că toată lumea ar vrea să afle obiective clare… ce pot să spun şi nu aş vrea să mă hazardez, e că mesajul pe care noi îl transmitem şi tot ce facem noi, ca băieţii şi stafful tehnic, să fie conştienţi că fiecare meci trebuie câştigat. Cel puţin în momentul de faţă acestea sunt lucrurile pe care le-am discutat. Lucrurile pe care noi le trasăm. Atâta timp cât începi să reconstruieşti, ai foarte mulţi jucători tineri, încercăm să creăm şi să cristalizăm un lot puternic, care poate să aibă un mesaj puternic pentru tot ceea ce înseamnă istoria şi clubul Politehnica.

E o deziluzie, pentru că la noi se discută de foarte mult timp, de o demolare, şi iată că nu am ajuns. Alţii discută de un an de zile şi deja au început să demoleze. E frustrant, deja a devenit un fenomen de a se discuta de acest subiect. Nu e plăcut, devine obositor la un moment dat. Sper ca toată lumea, începând cu autorităţile locale, să înţeleagă importanţa unei infrastructuri într-un oraş atât de mare. Exact ca şi voi şi eu îmi doresc foarte mult să văd primele cărămizi puse peste acel prim stadion, cel micuţ, lego, de care se tot discută şi apoi să vedem situaţia cu Dan Păltinişanu.

Deocamdată nu avem informaţii clare, pentru că tot se întâmplă, sunt echipe care s-au mai retras, urmează să se mai retragă… Noi ne facem planurile doar din punct de vedere sportiv şi al pregătirii fizice. Urmează ca în următoarele două săptămâni să se concretizeze ceva şi din partea FRF, pentru că e normal, trebuie să ştii în ce serie vei juca şi ce planuri ne putem face. Cu siguranţă nu va fi grav (o nepromovare) ştiu că acum câteva luni se discuta: hai să începem o reconstrucţie. Ceea ce am discutat şi eu. Şi e clar că clubul te obligă să ai performanţe şi să practici un fotbal cât mai bun, să ai rezultatele aşteptate. Noi ne dorim acest lucru, dar atâta timp cât încerci să stabilizezi un lot competitiv, cu foarte mulţi jucători, nu ai o anumită garanţie”

Vom reveni cu programul partidelor amicale.