S-a stins din viață, azi, la 72 de ani, Decu Crângașu, fostul jucător al Politehnicii Timișoara de la mijlocul anilor ’70. Mai exact, între 1975-1976, în prima divizie. A fost un mijlocaș cu un șut extrem de puternic.

Cunoscut ca fotbalist sub numele de Crîngașu I, el s-a născut pe 5 mai 1951. A evoluat pentru Petrolul (unde s-a afirmat cel mai mult, cu debut în Divizia A în 1969, iar ultimul joc în 1985), Politehnica Timișoara, UMT, CFR Timișoara și Chimia Brazi, dar și pentru echipele naționale de juniori, tineret și olimpică. După retragerea din activitate a fost antrenor (la Conpet Ploiești, Poiana Câmpina, Chimia Brazi, plus selecționata Prahova Muntenia, în Cupa Regiunilor UEFA), dar și președinte al Conpet Ploiești, director la CSM Ploiești și observator al Federației Române de Fotbal. Decu Crângașu a contribuit la renașterea Petrolului, fiind membru fondator al echipei Petrolul 52, care, în 2016, a continuat tradiția celebrului club prahovean.

Fratele său mai mic, Silviu Crângașu (Crîngașu II, ca fotbalist, jucând inclusiv la CFR Timişoara, unde a fost coleg chiar cu Decu, în 1977-1978, în Divizia B), este, de foarte mult timp, președintele AJF Prahova.

Decu Crângașu, Dumnezeu să te odihnească.

Foto din introducere: Politehnica Timișoara în 1976. Crîngașu I e al 5-lea, de la stânga la dreapta