Prof. Sorin Brîndescu a preluat la finele lunii iulie, într-un moment foarte dificil pentru clubul nostru, funcţia de director executiv al Politehnicii Timişoara. După finalul primei părţi a campionatului am purtat un scurt dialog cu dumnealui despre cum au evoluat lucrurile la formaţia alb-violetă în ultimele aproximativ cinci luni de zile şi care sunt perspectivele echipei în continuare.
Domnule Brîndescu, cum evaluaţi parcursul echipei în sezonul de toamnă, ţinând cont şi de ceea ce s-a întâmplat în vară?
Cred că după cum am pornit în vară suntem pe un trend ascendent. Şi cu plusuri şi cu minusuri, dar cred că am crescut, nu neapărat prin ultimele rezultate, chiar am punctat că nu trebuie să fim prea euforici, trebuie să fim realişti, cu picioarele pe pământ. Chiar acum după ultima etapă am avut o discuţie cu domnul Gălan, antrenorul echipei, în care am evaluat jucătorii şi parcursul lor în acest tur de campionat. Îmbucurător e că a crescut calitatea jocului, că băieţii înţeleg ce ne dorim de la ei, care este concepţia noastră despre jocul de fotbal şi ne dorim ca rezultatele să vină ca o consecinţă a calităţii jocului nostru.
O altă discuţie e cea legată de partea financiară. S-au mai rezolvat o parte din datorii?
Păi, merg mână în mână, într-un club, ca să-ţi desfăşori activitatea, ai nevoie de bani şi, din vară până acum, aşa la minimum pe care ni l-am permis, am reuşit să acoperim cheltuielile. Problema numărul 1 sunt datoriile, pe care încă ne luptăm să le acoperim.
Ce planuri sunt pentru această perioadă de pauză competiţională?
Noi am discutat în mare planul pentru a doua parte a campionatului. Ne reunim în 16 ianuarie, s-au stabilit datele de amicale, unele sunt în discuţii şi cantonament nu vom face, că nu ne permitem, dar vom avea o pregătire aici, pe plan local. Cred că va fi corespunzătoare pentru ceea ce ne dorim noi.
Legat de lot, cu siguranţă vor fi câteva plecări, sosiri!
Am văzut că toată lumea aşteaptă, iarnă, vară, plecări-veniri. Văd că asta e la modă în tot fotbalul românesc. Noi am merge mai mult pe continuitate şi constanţă. Adică ne-am luptat din vară şi până acum să învăţăm aceşti copii şi jucători ai noştri despre ceea ce ne dorim în jocul de fotbal. Nu ne putem permite ca la fiecare şase luni să o luăm de la zero. Sunt câteva discuţii despre unii jucători care ne-au încântat în acest campionat. Am discutat despre unii care mai au de muncit. Mai aşteptăm progres din partea lor. Sau, sunt anumiţi jucători, pe care am pus ochii, dar nu foarte mulţi jucători, care să aducă un plus de valoare lotului pe care-l avem acum. În mare, mergem pe scheletul din acest campionat.
Au mai fost alte provocări, pe lângă cele financiare, în această perioadă? Mă gândesc la terenurile de antrenament, aţi reuşit să repuneţi în funcţiune un teren vechi de lângă „Dan Păltinişanu”…
Da, provocările sunt pe mai multe direcţii. Am reuşit să recuperăm unul din terenurile din Complexul Stoicov, l-am amenajat ca să-l avem de antrenament. Echipa mare s-a şi antrenat acolo pe teren, dar mai mult să-l avem ca şi garanţie când începe demolarea stadionului. Că va fi şi aceea o provocare, unde ne mutăm toate materialele, magazia, vestiarul, toate echipamentele, tot ce avem? Probabil la Baza 2 le vom muta şi pe ce teren ne vom antrena? În momentul în care începe demolarea.
Aţi mai purtat discuţii cu autorităţile legat de acest aspect, al terenurilor?
Sunt discuţii. De exemplu, un lucru pozitiv. Am discutat la nivel de Consiliu Judeţean, ca în momentul în care se face organizarea de şantier, să ne protejeze terenul de pe baza Stoicov, că am înţeles că organizarea de şantier se face acolo. Şi automat se mai pierd câteva terenuri de antrenament, suprafaţa de pe Baza Stoicov. Şi atunci, nu numai că se demolează stadionul, e clar că vor trebui utilaje aduse în zonă. Şi din discuţiile pe care le-am avut, am găsit înţelegere şi sprijin la CJT, să păstrăm acel teren de antrenament, pe care l-am amenajat în această toamnă!
Fiind final de an ce le transmiteţi suporterilor, care au fost lângă echipă, prin acelaşi nucleu, şi la bine şi la greu?
Păi, vă daţi seama că nu putem decât să le mulţumim. Aprecierile noastre sunt maxime pentru faptul că sunt alături de noi şi că sunt toleranţi cu noi, ştiu că rezultatele la fotbal sunt incontrolabile, sunt oscilante, dar noi ne dăm silinţa să facem lucrurile cât de bine se poate. Şi sper ca acest lucru să se vadă şi în partea a doua a campionatului. Să facem mai bine aceste lucruri, să le aducem bucurie, rezultate bune. Până atunci le doresc sărbători fericite şi multă sănătate tuturor iubitorilor de fotbal!