Sezonul 2019-20 a fost încheiat prematur pentru formaţiile Ligii 2 aflate mai jos de locul 6. Pentru Politehnica acest lucru a însemnat o clasare pe locul 11, cu 32 de puncte, la momentul „îngheţării” campionatului. Cu această ocazie privim retrospectiv şi la statistica personală a băieţilor noştri.

Echipa noastră are contabilizate 22 de meciuri disputate, cu unul mai puţin decât un număr de opt competitoare aflate în faţa ei. Teoretic, alb-violeţii ar fi putut ocupa şi poziţia a 8-a la un număr egal de meciuri cu Gloria Buzău ori Farul Constanţa.

În fişa personală a jucătorilor s-a ţinut cont şi de meciul din tur cu Daco-Getica (scor 0-1), formaţie exclusă din campionat, fapt pentru care ulterior rezultatul nu a mai contat în clasament. Astfel, se remarcă doi polişti care au fost permanent titulari: Călin Jurj şi Mircea Axente. Cei doi sunt lideri şi la minute bifate, cu un plus pentru jucătorul mai experimentat.

În ceea ce priveşte golurile, Mircea Axente a fost principalul marcator al Politehnicii, cu opt reuşite. Vârful sosit în vara trecută a intrat şi într-un Top 10 al golgheterilor Ligii 2. Între colegi, la acest capitol, e urmat de „goleadorul” ediţiei trecute – căpitanul Ioan Mera, şi Alin Ignea, cu câte trei goluri în cont.

Elevii pregătiţi de Octavian Benga rămân totodată cu meritul de a avea cea mai bună defensivă din primele două ligi în ediţia 2019-20 – doar 12 goluri încasate. Linia de clasament completă a arătat astfel: loc 11 22m 8v 8e 6î 20-12 32pt.

Mai jos puteţi consulta toate cifrele alb-violeţilor la capitolele meciuri, goluri şi minute bifate