Politehnica Timișoara s-a impus în mod dramatic în runda a 3-a a play-out-ului Ligii 2, cu 2-1 pe terenul Unirii Slobozia, liderul grupei A, și păstrează vii speranțele de salvare de la retrogradare.

În primul minut o nesincronizare în apărarea gazdelor a fost aproape de a fi speculată de alb-violeți. Această ocazie a anunțat deschiderea scorului, patru minute mai târziu, când Denis Radu a centrat ideal pentru Fabian Marincu, urcat în centrul careului, iar juniorul timișorean a spart gheața în Liga 2 cu o reluare cu latul, ușor în dreapta lui Mario Contra, care nu a putut opri balonul.

La 1-0 pentru Poli, gazdele s-au avântat în ofensivă. Afalna (min. 17), C-tin Toma (20) din lovitură liberă, (urmată de un corner periculos, la care mingea trimisă de Rus cu capul a fost respinsă de Murariu,) au adus pericol la poarta noastră. Cu zece minute înainte de pauză Bocșan a suferit o accidentare la umăr și a trebuit să iasă de pe teren. Pe final de repriză echipa noastră a avut șansa golului 2, dar șutul lui Bîrnoi (42), din unghi, a fost respins de portar.

Partea a doua s-a desfășurat după coordonate asemănătoare. Slobozia a atacat mai mult, Poli a așteptat ocazia de a contraataca. Pe final presiunea și-a spus cuvântul, după ce o minge a căzut pe bara lui Murariu în minutul 74, gazdele au găsit breșa în defensiva noastră, în minutul 90, cu un șut din 17 metri expediat de Robert Silaghi. Omul meciului avea să fie însă tânărul Fabian Marincu, în urma unei mingi pasate de Gavra, mijlocașul născut în anul 2005 a șutat direct în vinclul din stânga lui Contra și a stabilit scorul final: 2-1 pentru Politehnica Timișoara!

Alb-violeții lui Paul Codrea profită astfel de pasul greșit al celor de la Metaloglobus la Miercurea Ciuc, cu același scor, și se apropie la trei puncte de bucureștenii aflați pe poziția de baraj.

Unirea Slobozia: M. Contra – Dorobanțu (46, R. Silaghi), Dinu, Perju, C-tin Toma (cpt., 84, B. Levy) – Ekollo (67, Prejmerean), Coadă, D. Bujor (63, Boțogan), Ibrian – Afalna, C. Rus (63, Golda). Pe bancă: Ciupercă – C. Bolohan, G. Lazăr, Mustacă. Antrenor: Enache Costea.

Politehnica Timișoara: Murariu – D. Radu, A. Vlaicu, Bocșan (38, Tiihonen), Taub, Oanea – Marincu, Târșa, T. Călin (51, Porumb), Bîrnoi (78, Gîdea) – Gavra (cpt.). Pe bancă: D. Moldovan – A. Mada, Țurcaș, M. Oprea. Antrenor: Paul Codrea.