Politehnica Timișoara continuă să își completeze lotul, iar jucătorii tineri, de mare perspectivă, continuă să facă obiectul clubului. Alb-violeții și-au asigurat serviciile lui Romeo Bănică, un atacant în vârstă de 19 ani, provenit de la Viitorul Constanța. La fel ca în cazul portarului Murariu și a mijlocașului Vidrăsan, și Bănică vine la Timișoara sub formă de împrumut, pentru un sezon, de la Academia lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu.

Romeo Bănică s-a născut la 14 iunie 1999 și e unul dintre jucătorii de urmărit din grupa care, în sezonul 2017/2018, a cucerit Liga Elitelor și Supercupa României U19 pentru Viitorul Constanța. De altfel, noul vârf al Politehnicii a avut o contribuție esențială în câștigarea Supercupei, marcând toate cele trei goluri ale constănțenilor din victoria cu 3-1 cu Dinamo, din 9 iunie, de la Mogoșoaia. După ce dinamoviștii au condus cu 1-0 la pauză, Bănică a întors soarta partidei, punctând în minutele 50, 60 și 67. Tânărul atacant a și fost declarat cel mai bun jucător al Supercupei, fiind premiat la finalul meciului de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Romeo Bănică se alătură la Timișoara altor doi colegi de generație de la Viitorul Constanța, portarul Rareș Murariu și mijlocașul Raul Vidrăsan, care au bătut palma încă de săptămâna trecută cu Politehnica.

Despre cei trei jucători din generația U19 a Viitorului, antrenorul Cosmin Petruescu ne-a declarat: „Am avut libertatea de a vedea mai multe jocuri ale aceste generații, iar tot ce mi-a plăcut am transmis mai departe. Au sosit la echipa noastră numele pe care le-am avansat eu, deci ni i-am dorit foarte mult pe toți trei”.

Vă reamintim, pe „Știința” au mai ajuns în această vară fundașii Tamas Szasz și Bogdan Nicolescu, mijlocașul Adrian Bedea și atacantul Bogdan Bozian. Cu toții vor fi prezenți la primul antrenament pe care îl va conduce Cosmin Petruescu la Timișoara, în prima zi a săptămânii viitoare.