A doua victorie stagională a Politehnicii Timişoara a fost obţinută tot în deplasare, astăzi în etapa a IV-a a Ligii 2. A fost 2-0 (0-0) pentru alb-violeţi la Techirghiol, cu Unirea Constanţa, după două goluri înscrise pe final şi care au purtat semnăturile lui Roberto Haţegan şi Cosmin Bîrnoi.

Partida de pe arena „Sparta” nu a început foarte spectaculos. Gazdele, cu zero puncte, s-au despărţit înaintea acestui weekend de mijlocaşul Ionuţ Cioinac, component al Politehnicii sezonul trecut. Pe un teren destul de greu, prima fază periculoasă a venit după o lovitură liberă executată de Ignea în minutul 18 şi reluată de Mera cu capul din circa opt metri pe lângă poartă. Deşi alb-violeţii au dominat teritorial, gazdele au avut poate cea mai mare şansă de gol a primei reprize după un contraatac trei minute mai târziu, când Grigore a scăpat singur, dar Păduraru l-a blocat excelent. Unirea a beneficiat în minutul 41 de o fază fixă periculoasă, dar Liviu Mihai nu a găsit ţinta din 18 metri, balonul trecând puţin pe lângă colţul din dreapta portarului nostru. Peste alte trei minute Axente a cadrat sub transversală o „liberă” de la mare distanţă, determinându-l pe Grecu să respingă cu greutate în corner.

Repriza secundă a avut mai multe momente de fotbal bun. Minutul 51 a adus o acţiune bună de atac pentru alb-violeţi, finalizată cu şut de Benzar, puţin în stânga portarului, nevoit să respingă. La două minute distanţă Unirea putea să marcheze la rândul ei. Păduraru a respins mingea trimisă din bandă de Damaşcan iar la cornerul rezultat I. Ursu a reluat cu capul, dar acelaşi portar alb-violet s-a opus, cu ajutorul transversalei. Apoi, minutul 63 putea aduce deschiderea scorului la faza la care Ionuţ Ursu a deviat şutul din careu trimis de Doru Andrei după o centrare pe jos venită de la Benzar.

Declicul a venit cu zece minute înainte de final, când şutul lui Lazăr a fost deviat la nou intratul Roberto Haţegan iar „Americanul” a punctat cu un şut pe jos, cu stângul, după o întoarcere în careul advers. Descătuşarea s-a produs apoi în minutul 88, când şutul aceluiaşi Haţegan a fost scăpat de Grecu în dreapta sa şi Cosmin Bîrnoi a concretizat din apropiere pentru 2-0! Cu un ritm bun şi în prelungiri, alb-violeţii au mai avut o şansă de gol creată de Costea şi finalizată de Haţegan, după care s-a fluierat finalul întâlnirii.

Cu acest succes Politehnica ocupă momentan poziţia a 6-a în Liga 2, cu şapte puncte acumulate după patru meciuri jucate. Următorul joc al alb-violeţilor va fi acasă cu Politehnica Iaşi, duel programat joi, 26 august, de la ora 20.00.

Unirea Constanța: N. Grecu – Nicola, Leca, I. Ursu, Finica – Damaşcan (68, Jerdea), L. Mihai, Cărăruş (cpt.), Grigore (53, D. Mureşan) – Banyoi (81, Căruţă), Chiriţoiu (68, Băjan). Pe bancă: Al. Costache – Carabela, Cr. Ignat, C. Zamfir, Stavrositu. Antrenor: Dumitru Faitaş.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea (90+3, Pamfile) – Ignea (90+1, S. Costea), Lazăr – D. Andrei, Benzar (67, Zaluschi), Ursu (46, Bîrnoi) – Axente (67, Haţegan). Pe bancă: Harrison – Moţiu, Bocşan. Antrenor: Dorin Toma.