Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax

Politehnica Timișoara a câștigat amicalul de prezentare susținut în această seară, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu Zimbru Chișinău. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Gelu Velici, printr-o execuție de excepție, în repriza secundă.

Timișorenii au avut primele ocazii ale întâlnirii. În minutul 5, Cherecheș a centrat de pe stânga, pentru lovitura de cap a lui Bozian, din 8 metri, trimisă însă peste poartă. Un minut mai târziu, Schieb a prelungit pentru Velici, aflat într-o poziție favorabilă, însă vârful polist a reluat moale, fără probleme pentru Buga. Prima și cea mai importantă ocazie a basarabenilor din prima repriză i-a aparținut lui Pîslă, în minutul 10, când a fost găsit excelent, în centrul careului, de Nicolăescu, însă a tras peste poartă. Până la pauză, alb-violeții au fost mai prezenți în jumătatea adversă, ajungând cu ușurință în situații de finalizare, însă mai toate au fost tratate cu foarte mare lejeritate. În minutul 12, Ignea a șutat de la 20 de metri, însă Buga a reținut în doi timpi. Apoi, în minutul 24, Velici a șutat slab, de la 16 metri, pe direcția portarului formației din Chișinău. Buga nu a avut emoții nici la reluările lui Bozian (34), Ignea (44) și Poparadu (45), ultimele două din afara suprafeței de pedeapsă.

Jocul a rămas echilibrat și în partea secundă, însă ocaziile s-au mai rărit. Chiar și așa, Politehnica a deschis scorul în minutul 72, prin Gelu Velici, care a șutat superb, de la 20 de metri, iar mingea a lovit bara din stânga lui Buga în drumul ei spre plasă.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan, Poparadu – Schieb, Ignea, Bozian – Velici. Rezerve: Borbei – Cojocaru, Ghinescu, Miholca, Plămadă, Bedea, Gașpar, Szasz, Coadă, Bănică, Lazea, Nicolescu
Zimbru Chișinău (antrenor Serghei Secu): Buga – Jardan, Golovatenco, Prepeliță, Țîgîrlaș – Calugher, Scoarță – Pislă, Damascan, Obekop – Nicolăescu. Rezerve: Kovalov – Onica, Staris, Telegin, Bagaciuc, Iurașco, Donțu, Chișca, Neagu, Furtună, Dubniuc