Alb-violeţii au pierdut primul joc al zilei din stagiul de la Slovenj Gradec, care se apropie de final. Cu o garnitură mai tânără, Politehnica a fost depăşită, scor 1-3, de divizionara secundă slovenă NK Fužinar Ravne.

Patru dintre titulari au fost jucători născuţi în 2004. Mai mult, prima repriză a fost încheiată chiar cu cinci juniori din această generaţie în urma modificărilor din cauze medicale. Iar în ultimele 20 de minute l-am avut în teren şi pe mezinul lotului, goalkeeperul Mario Balica, născut în 2006! Alţi jucători au bifat în schimb, în premieră în presezon, mai bine de 90 de minute de joc.

Formaţia slovenă a dominat începutul de joc, dar prima oportunitate mare de a înscrie i-a aparţinut lui Ţurcaş (min. 17), care nu a putut profita de o eroare, în urma căruia a ajuns faţă în faţă cu portarul şi a fost în cele din urmă deposedat. Au urmat minute bune pentru echipa noastră iar Răzvan Milea a deschis scorul în minutul 23, cu un şut în dreapta portarului, din afara careului, după o minge recepţionată de la M. Andone.

NK Fuzinar a egalat cinci minute mai târziu, după o fază tratată prea lejer de noi şi finalizată de Lejs Plicanic cu un şut în stânga lui Harrison din interiorul careului. Peste alte trei minute slovenii au preluat conducerea în urma unei lovituri de cap a lui Faris Zubanović, care a făcut ca balonul să cadă undeva în zona vinclului din dreapta portarului nostru.

La reluare, Oanea (48) a fost aproape de egalare, dar cei care au punctat au fost tot slovenii. În minutul 51 acelaşi Zubanović a scăpat cu Harrison, a driblat în lateral şi a înscris din unghi. Imediat, Olariu putea reduce din diferenţă, dar şi şutul său, din poziţie bună, a ocolit stâlpul din dreapta portarului. După golul de 1-3 alb-violeţii au dominat finalul, dar Bătănaşi (59) şi Ignea (79 şi 81), în două rânduri, nu au reuşit să mai puncteze pentru echipa noastră.

Politehnica (antrenor Bogdan Andone): Devenish-Meares (70, Balica) – Jurj, Moţiu (31, Pureca), Gologan, Oanea, M. Andone, Olariu, Milea (44, Bakoş), Ignea, Amdouni*, Ţurcaş (46, Bătănaşi).

Cristian Bocşan va lipsi între trei şi şase săptămâni în urma accidentării suferite la genunchi în primul meci din cadrul stagiului sloven.

*Mälek Amdouni (mijlocaş central/lateral, 21 ani, SV Pullach – L5 Germania în sezonul trecut) e în probe la echipa noastră.

Rezultatele Politehnicii în Slovenia:

1-2 cu NK Tabor Sezana (L1)

2-1 cu NK Brinje Grosuplje (L2)

1-3 cu NK Fuzinar Ravne (L2)

Ultimul joc din stagiul de la Slovenj Gradec îl disputăm tot azi, de la ora 18.00, cu NK Triglav Kranj (L2) în aceeaşi locaţie (transmis de asemenea în format live video pe Facebook).